Eșecul IT Lufthansa blochează mii de pasageri din întreaga lume

De Jurnalul Național Externe 195 citiri
3 min citire
Transportatorul german spune că se așteaptă ca operațiunile sale de zbor să se stabilizeze până miercuri seara.

Compania aeriană germană Lufthansa a dat vina pe lucrările de construcție a unei linii feroviare din Frankfurt pentru o defecțiune masivă IT care i-a perturbat operațiunile în întreaga lume.

Transportatorul a declarat că lucrările de reparații vor continua până miercuri după-amiază, citând informațiile primite de la Deutsche Telekom, un operator de telecomunicații german. Se așteaptă ca operațiunile de zbor să se stabilizeze până la începutul serii.

Acțiunile Lufthansa, care deține și SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Eurowings, au scăzut cu 1,25% la ora 11:44 GMT.

Portalul local de știri Hessenschau a spus că au existat întreruperi de telecomunicații care au afectat zona extinsă a Frankfurtului.

Aeroportul din Frankfurt, principalul centru al operațiunilor Lufthansa, a deviat toate zborurile primite din cauza problemelor de capacitate.

De asemenea, Lufthansa a anulat sau a întârziat zboruri interne și internaționale pe alte aeroporturi.

Fotografiile și videoclipurile de pe mai multe aeroporturi germane au arătat mii de pasageri care așteptau să fie înregistrați.

Pasagerii au declarat pe rețelele de socializare că eșecul a forțat compania să organizeze îmbarcarea în avioane cu pix și hârtie și că nu a putut procesa digital bagajele pasagerilor.

Bloomberg News a spus că Lufthansa și-a pus la sol toate zborurile, dar compania a declarat agenției de presă Reuters că nu poate confirma acest lucru.

„Încă sunt zboruri în aer, nu vor fi aduse la sol”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Datele de pe site-ul de aviație Flightradar24 au arătat că Lufthansa a avut 40 de zboruri în aer la ora 10:23 GMT, în comparație cu 105 zboruri ale companiei aeriene naționale rivale Air France și 121 ale British Airways.

Eșecul sistemului IT are loc cu două zile înainte de grevele planificate la șapte aeroporturi germane, care se așteaptă să ducă la perturbări grave, inclusiv potențial la Conferința de securitate de la München, unde se așteaptă să se adună liderii mondiali.

Compania aeriană scandinavă SAS a declarat că a fost lovită de un atac cibernetic marți seară și a îndemnat clienții să se abțină de la a-și folosi aplicația, dar ulterior a spus că a remediat problema.

Atacatorii necunoscuți au tăiat cablurile aparținând căii ferate publice germane în decembrie, în ceea ce a fost văzut ca un al doilea act de sabotaj împotriva Deutsche Bahn în tot atâtea luni.

Companiile aeriene au anulat peste 1.300 de zboruri, iar peste 10.000 au fost întârziate în Statele Unite luna trecută, după defectarea unui sistem informatic guvernamental cheie.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,