Este atât piesă vestimentară, cât și obiect de mobilier

0

Un produs care poate atât piesa vestimentară, cât și obiect de mobilier, conceput și realizat de o româncă, a obținut o finanțare de 60.000 de euro de la Uniunea Europeană.
Prin intermediul parteneriatului WORTH au fost înscrise 183 de proiecte din Europa, 65 dintre acestea, printre care și Rummy, primind finanțare pentru producție și distribuție.

„Aceasta este mai mult decât o simplă finanțare și nu se limitează la suma efectivă de bani primită pentru a sprijini producția și comercializarea Rummy. Miza competiției se materializează pe mai multe planuri, primul fiind cel de recunoaștere a unui proiect și a unui autor, ca valoare creativă de nivel global, dar și de adoptare și integrare a acestuia în sistemul noii economii, prin metode de mentorat și susținere”, a declarat designerul român Simina Filat.

„Al doilea plan este cel de constituire a unor comunități creative funcționale, sustenabile și inovatoare, capabile să schimbe mentalități. Aceste entități creative au ca misiune să susțină schimbarea, nu doar pe plan cultural, cât mai ales economic, iar al treilea plan este sprijinul financiar pentru realizarea în condiții excepționale a prototipului ales.”

Ruumy este un perete arhitectural, modular, care poate fi combinat pentru a forma pereți despărțitori, dressing, articole de mobilier pentru casă sau chiar articole de îmbrăcăminte. Designul permite transformarea dressingului într-un articol de îmbrăcăminte, geanta sau obiecte de casă.
Realizat din material moale, Ruumy este un dressing modular în formă de puzzle cu până la 10 utilizări extrem de funcționale. Produsul îi ajută pe cei care se deplasează frecvent să muncească și să transporte cu ușurință o parte din mobilierul lor.

Simina Filat este designerul din spatele brandului „Simina Filat Design”, care are la activ cel puțin 100 de produse comerciale virale. În cadrul brandului a fost deschisă o direcție de cercetare care să răspundă la schimbările disruptive ale acestui moment istoric.

Proiectul de parteneriat “WORTH”, o inițiativă a Uniunii Europene, sprijină colaborările între IMM-uri și designeri start-up, producătorii și firmele de tehnologie pentru a crea produse și idei inovatoare și bazate pe design. Inițiativa este finanțată în cadrul programului COSME și este implementată de un consorțiu din întreaga Europă, având convingerea că industriile creative (IMM-urile și start-up-urile) sunt factorii-cheie ai creșterii economice în Europa. Proiectul de parteneriat WORTH este finanțat prin Programul COSME al Uniunii Europene pentru competitivitatea întreprinderilor și pentru întreprinderi mici și mijlocii.

Numele produsului a fost ales prin alăturarea cuvinetlor „room” (camera), Roomies (colegi de locuință, care își împrumută deseori lucrurile unul altuia) și „Remy” (joc de societate).
Ruumy este un produs multifuncțional realizat de designerul Simina Filat, alături de arhitecții Emil Ivănescu și arhitectul Min Hong.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata