Esti incepator in Airsoft? Iata ce trebuie sa stii despre acest sport

35

Airsoft este un sport popular in randul tinerilor din intreaga lume. Acest sport a luat nastere la inceputul anilor 70’ in Japonia. In cadrul jocului se folosesc replici de arme reale. Se bazeaeza pe fairplay deoarece se utilizeaza replici de arme care pot pune in pericol partenerii de joc atunci cand nu se tine cont de reguli.

Jocul de airsoft are la baza conflict intre doua tabere care se vor lupta sa castige eliminand rand pe rand jucatorii din tabara opusa. La final castiga tabara care a scos din joc toti jucatorii adversi. Echipele au de indeplinit diferite obiective in functie de tipul jocului ales.

Cum alegi prima arma de airsoft?

Daca esti incepator si inca nu ai mai practicat acest sport, atunci ai nevoie de echipament si o replica de arma airsoft. Poti achizitiona armele de airsoft de pe site-ul celor de la nrg.ro acolo unde gasesti si echipamentul necesar. Aici ai la dispozitie o gama larga de produse in functie de orice buget.

De regula, costul unei replici de arme airsoft porneste de la 100 ron si poate ajunge si la 4.000 ron. Arma o poti alege in functie de mai multe tipuri de preferinte. Replicile de arme se impart in mai multe grupe in functie de modul de tragere:

-Pe baza de arc cu armare manuala
-Automatic Electric Gun
-Gas Blow Back
-Non Blow Back

Pentru incepatori e recomandata utilizarea unei replici electrice, automata. Dupa perioada de acomodare, poti incepe sa selectezi arma in functie de alte criterii preucm viteza de iesire a bilei, calibru, baterie, capacitate, etc.

Ce munitie se foloseste in Airsoft?

Proiectilele utilizate in jocurile de airsoft sunt din materiale plastice cu dimensiunea intre 6 si 8 mm. Greutatea bilei poate juca un rol extrem de important in acest joc in functie de arma utilizata si tipul de joc ales. Cu cat bila e mai grea cu atat traiectoria este mai dreapta si precisa, dar distanta la care se poate trage scade. Bilele usoare sunt ideale pentru distante mai mari. Bilele se pot deplasa cu o viteza de peste 150 m/s, asa ca sunt stabilite reguli clare de pastrare a distantei in momentul tragerii pentru a nu vatama tesutul uman.

Ce echipament este obligatoriu si necesar pentru siguranta?

Cel mai important accesoriu din echipamentul de airsoft sunt ochelarii de protectie. Masca poate avea un design half face sa full astfel incat sa acopere si sa protejeze fata, fiind o zona foarte sensibila a corpului.

Pe langa protectia fetei, este important sa utilizezi o tinuta adecvata sportului, cu tenta militara care joaca si rol de protectie. Aceasta are rol de protejare a corpului impotriva impactului bilei deoarece atunci cand se trage de la distanta mica, bila poate provoca rani.

Ce masuri de siguranta se impun?

Nu trebuie sa te uiti in teava unei replici deoarece se poate descarca automat. Tine replica de arma intr-o directa sigura si trateaza arma ca si cum ar fi constant incarcata si gata de tragere. Depoziteaza arma de joc intr-un loc sigur dupa ce ai scos bateria si bilele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata