Eveniment organizat la BVB pentru a marca deschiderea săptămânii internaţionale a investitorilor

Foto: piaţafinanciară.ro
0 1

La Bursa de Valori Bucureşti (BVB) luni, va suna clopoţelul pentru a marca, în mod simbolic, deschiderea şedinţei de tranzacţionare şi a săptămânii internaţionale a investitorilor (World Investor Week 2020), desfăşurată sub auspiciile IOSCO (International Organization of Securities Commissions).

Iar Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), va fi prezent pentru a da startul şedinţei de tranzacţionare şi pentru a se adresa celor 50 de elevi înscrişi în programul de educaţie financiară FinClub, derulat de ASF.

În cadrul acestui program liceenii vor fi prezenţi online la eveniment şi vor învăţa să facă tranzacţii la Bursă prin intermediul unui program demonstrativ.

La acest eveniment vor mai participa, Radu Hanga, preşedintele BVB şi Adrian Tănase, directorul general al Bursei.

La data de 3 august Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor Publice şi Asociaţia Română a Băncilor au lansat, în parteneriat, programul de educaţie financiară destinat elevilor de liceu pasionaţi de piaţa financiară intitulat FinClub.

Acest culb, organizat în cadrul Acordului de Colaborare privind Educaţia Financiară, presupune crearea unui astfel de club de educaţie financiară a cărei activitate se va desfăşura sub forma unor întâlniri online bilunare, cu scopul cunoaşterii şi aprofundării conceptelor financiare, precizează sursa.

În primul an, la nivel naţional, FinClub va avea o limită de participare de 100 de elevi,  iar întâlnirile se vor organiza în perioada 1 septembrie 2020 – 1 iunie 2021.

În cadrul FinClub instruirea elevilor urmează să fie asigurată de lectori, profesori, traineri, reprezentanţi ai pieţelor financiare, reprezentanţi ai diferitelor sectoare economice, persoane cu diferite specializări profesionale, se menţionează în comunicatul ASF.

În prezent, educaţia financiară ocupă un loc strategic pe agenda instituţiilor semnatare ale Acordului de Colaborare privind Educaţia Financiară.

În contextul financiar, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor Publice şi Asociaţia Română a Băncilor consideră că sunt necesare acţiuni concertate pentru îmbunătăţirea nivelului de educaţie financiară în rândul românilor printr-un efort coordonat la nivel naţional, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunătăţire a bunăstării financiare.

Obiectivele acestui Acord de Colaborare, încheiat de cele patru instituţii vizează realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară (SNEF).

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata