Feng Shui în dormitor – Cum aranjăm mobila și decorațiunile

9 min citire

Inrolare trafic.ro
Somnul este foarte important pentru sănătatea și bunăstarea tuturor. De aceea, nici nu e de mirare, că principiile Fenh Shui, metodă veche originară din China, consideră dormitorul cea mai importantă cameră dintr-o casă.

Practicanții Feng Shui cred că anumite ajustări simple, cum ar fi poziționarea corectă a patului, aranjarea inspirată a decorațiunilor sau evitarea aducerii în dormitor a unor obiecte cu energie negativă, pot crea o energie pașnică și echilibrată în întregul spațiu.

 

Dincolo de regulile orientării mobilierului sau culorilor folosite în dormitor, cel mai important lucru este să te simți în largul tău într-o încăpere destinată relaxării. Feng Shui în dormitor este legat de organizarea locului și a lucrurilor și se referă în special la eliberarea spațiului de obiecte inutile, care nu lasă energia, fluxul vital să circule optim.

Feng Shui pleacă de la ideea că fluxul de energie, numit „chi” (qi), trebuie să circule nestingherit pentru ca locatarii casei să se bucure de o stare de bine, iar aglomerarea de obiecte scade nivelul de energie pozițivă.

 

Principiile Feng Shui în dormitor: Cum aranjăm corect mobila

 

Amenajarea Feng Shui în dormitor se concentrează pe o ambianță calmă care poate fi realizată prin alegerea de mobilă dormitor confortabilă, prin iluminare subtilă, culori pastelate și decorațiuni cu semnificație.

 

Practic, principiile Feng Shui în dormitor au la bază cinci elemente importante definite de o culoare și o anumită formă geometrică: lemn – verde, maro, forma dreptunghiulară; foc – roșu, galben, portocaliu, roz, mov, forma triunghiulară; pământ – galben și maro deschis, forma pătrată; metal – alb, gri, forma rotundă; apă – albastru, negru, linii curbe. Acestea determină cicluri de energie constructivă sau distructivă, în funcție de modul în care interacționează.

 

  • Poziționarea patului

 

Patul este piesa de mobilă dormitor vedetă și trebuie să-i acorzi o importanță mai mare în amenajare. Un somn confortabil pornește și de la dimensiunea patului, așa că alege unul în care să ai suficient spațiu atunci când dormi. Urmează apoi, primul pas în amenajarea Feng Shui în dormitor și anume poziționarea corectă a patului.

 

Se recomandă ca patul să fie amplasat astfel încât, atunci când stai întins în pat, să poți vedea ușa dormitorului fără a fi direct în linie cu ea. Aceasta îți va conferi un sentiment de siguranță. Dacă acest lucru nu este posibil, așază o oglindă astfel încât să poți vedea reflexia ușii atunci când ești în pat. În niciun caz nu trebuie ca ușa să se deschidă direct în linie cu patul, sau ca picioarele să fie îndreptate spre ușă (poziția sicriului).

 

Îndrumările Feng Shui în dormitor indică faptul că cea mai bună direcție pentru capul patului este spre sud. Dimensiunea dormitorului, precum și amplasarea ferestrelor și ușilor vor determina probabil dacă acest lucru este posibil. De evitat este mai ales poziționarea patului sub o fereastră.

 

  • Alege un pat cu tăblie solidă

 

Patul trebuie lipit întotdeauna de un perete, de aceea alege paturi tapițate care să aibă şi tăblie. Conform recomandărilor Feng Shui în dormitor, tăblia reprezintă stabilitate și sprijin în viața ta, în special în relațiile romantice.

 

Cele mai bune tăblii de pat sunt cele solide. Optează ori de câte ori este posibil pentru tăblii moi, tapițate și asigură-te că tăblia patului este bine atașată, astfel încât să simți literalmente sprijinul și rezistența.

 

  • Evită dezordinea în dormitor

 

Pentru a ține cont de Feng Shui în dormitor și pentru a crea un mediu calm şi relaxant, trebuie să te asiguri că în dormitorul tău este ordine şi curăţenie și să elimini toate lucrurile inutile. Dacă este posibil, spațiul de sub pat ar trebui să fie complet liber, astfel încât qi-ul (energia forței de viață) să poată curge liber și uniform în jurul câmpurilor energetice ale patului în timpul somnului.

 

  • Creează simetrie

 

Principiile Feng Shui în dormitor recomandă să te ferești de obiecte singulare, iar pentru atragerea armoniei și partenerului potrivit alege piese „gemene”, pereche, în fiecare încăpere. Folosește câte două piese de mobilă dormitor: două veioze, două noptiere, două perne, două plante, tablouri sau imagini în care apar mai multe persoane și îți vei crea o mentalitate orientată spre întâlnirea unui partener de viață.

 

  • Decorarea dormitorului

 

Fotografiile sau tablourile conform principiului Feng Shui în dormitor sunt cu atât mai importante cu cât mintea omenească este influențată în mare parte de imagini. De aceea, trebuie să fii selectiv cu tipul de decorațiune pe care o alegi pentru dormitorul tău. Decorează cu fotografii sau picturi inspiraționale care promovează emoții pozitive și care oferă liniște sufletească.

 

Evită obiectele ascuțite, nu pune oglinzi, iar pentru noroc în dragoste, decorează dormitorul cu obiecte care simbolizeaza elementul pământ (cristale, vase din ceramică) sau de culoare galben pai în colțul de sud-vest.

 

  • Limitează tehnologia

 

Dacă ai optat pentru o amenajare Feng Shui în dormitor, un pas peste care nu poți trece este eliminarea elementelor care îți consumă energie. Ori de câte ori este posibil, scoate electronicele, cum ar fi televizoarele, laptopul, tableta și telefoanele mobile din dormitor. Prezența dispozitivelor care emit cele mai mari cantități de câmpuri electrice și magnetice ar putea perturba sistemul imunitar și somnul.

 

  • Folosește culori neutre

 

Cele mai bune culori Feng Shui în dormitor sunt nuanțele neutre, bej, creme sau tonuri pământii, care promovează relaxarea. Dacă ești în căutarea întineririi și vitalității, poți încerca albastru rece și verde pal. Pentru pete de culoare, decorează cu accesorii asociate cu energia parteneriatului: roz, roșu și alb. Aceste linii de culoare pot fi incluse prin lumânări, cristale, opere de artă sau lenjerie de pat.

  • Optează pentru cât mai multă lumină naturală

 

Pentru că ai nevoie de un dormitor aerisit și luminos pentru a te odihni și relaxa, este bine ca în dormitor să pătrundă cât mai multă lumină naturală. Optează pentru perdele cât mai transparente și draperii din material subțire prin care pătrunde lumina. Totuși, pentru că un dormitor care primește prea multă lumină puternică pe parcursul zilei poate provoca probleme de somn noaptea, poți investi în soluții blackout care să poată fi menținute parțial închise chiar și în timpul zilei, astfel încât energia să fie mai calmă la culcare.

 

În ceea ce privește corpurile de iluminat, evită iluminarea puternică, deasupra capului și optează în schimb pentru lămpi de masă, veioze pentru noptiere sau lămpi de podea reglabile.

 

  • Plante pentru un dormitor aproape de natură

 

Potrivit experților Feng Shui, plantele aduc energia vieții (Qi) în cameră.Totuși, pentru că părerile acestora despre utilizarea plantelor pentru Feng Shui în dormitor sunt împărțite între aport de energie vitală vibrantă și prea multă energie, cel mai bine este să eviți să-ți transformi dormitorul într-o junglă de plante. Una sau două plante sunt suficiente.

 

Toate aceste principii Feng Shui în dormitor împreună cu mobila dormitor ieftină care îți place și pe care o găsești pe kalenda.ro, vor crea pentru tine, un dormitor care să permită fluxul de energie pozitivă să circule corect, ceea ce va aduce relații sănătoase, stabilitate financiară, succes și prosperitate.