Floarea de ceară, planta sfântă ce îți împarfumează casa

Este una dintre cele mai renumite plante de apartament. Are flori speciale cu un aspect și o formă unică. Floarea de ceară sau cum mai este numită Lacrima Maicii Domnului sau Floarea de porțelan, are un parfum subtil și provine din Asia. Se crede că beneficiile acestei flori sunt uimitoare.

Legenda ce a alcătuit denumirea de Lacrima Maicii Domnului a acestei plante se referă astfel la Fecioara Maria. Aceasta vărsa lacrimi de suferință la picioarele Fiului răstignit pe cruce. S-a dus mai apoi în Grădina Ghetsimani, spațiul unde Iisus se rugase înainte de a fi capturat și răstignit. A purces o rugă intensă către Dumnezeu în care îi cerea ca toți cei care i-au ucis fiul să fie iertați Pentru că și-a dorit să primească un semn în urma rugii sale, Dumnezeu a făcut să răsară mii de flori mici și albe. Precum credința, acestea s-au înmulțit în întreaga lume.

Lacrima Maicii Domnului (Hoya Carnosa) sau Floarea de ceară este o plantă ce are un aspect și un parfum de-a dreptul special. Provine din India, Chrina și Australia. Aceasta face parte din grupa Asclepidaceae, iar denumirea sa științifă este de Hoya Spp. Este regăsită în peste 250 de specii și varietăți și face dintr-un loc simplu și plictisitor, unul deosebit de frumos.

Această floare delicată, de o culoare alb-rozalie, emană la atingere un lichid fără culoare, asemeni lacrimei, cu un parfum special și gust dulce. De asemenea, floarea de ceară Hoya Carnosa este utilizată pentru confecționarea de metanii pentru călugări și creștini.

Înafară de aspectul spiritual și religios al acestei flori, planta are și diferite proprietăți ornamentale, indiferent că o așezăm într-un ghiveci, în grădină sau în apartament.

Se crede că planta specială are și anumite beneficii. Unii spun că floarea produce mir în mod natural și că are proprietăți curative.

sursa glow.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata