Fostul ministru Bănicioiu despre infarctul fostului premier: ” A fost un moment critic”

Fostul prim-ministru Mihai Tudose a experimentat cel mai groaznic moment din viața sa atunci când a suferit un infarct.  Persoana care i-a oferit primul ajutor, Nicolae Bănicioiu a declarat faptul că bărbatul și-a pierdut cunoștința pentru câteva momente. În aceste cazuri, chiar și secundele contează, iar ceea ce l-a salvat pe fostul premier a fost mobilizarea imediată a cadrelor medicale și stabilirea foarte rapidă a unui diagnostic.

După ce a ajuns la spitalul CC Iliescu, fostului prim-ministru i s-au montat două stenturi. Ministrul Sănătății a declarat că Mihai Tudose va avea nevoie de ceva timp pentru a-și reveni și se află internat într-o rezerva a spitalului public.

„Au fost câteva momente în care și-a pierdut cunoștința… Nu au fost momente îndelungate, dar a fost o leziune destul de importantă. Deci, a fost un episod destul de critic”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Fostul premier se afla la ziua de naștere a fostului ministru al sănătății Bănicioiu, moment în care i s-a făcut rău. Colegii acestuia au sunat de îndată la 112 și până ce au venit echipajele, i s-a oferit primul ajutor, chiar de către Bănicioiu.

„Și-a pus capul în maini pe masă și atunci a fost practic momentul în care mi-am dat seama că nu este în regulă. Acuza o durere în piept care era difuză spre stânga și transpirație excesivă, ceea ce m-a dus cu gândul la un infarct” a explicat fostul ministru al Sănătății.

În restaurantul aflat în Parcul Herăstrău au ajuns în aproape 10 minute două ambulanțe. După ce au ajuns la fața locului, medicii și-au dat seama imediat că au de a face cu un infarct.

„Norocul lui Mihai a fost și acesta. Când ajunge la CC Iliescu, lucrurile sunt pragătite pentru că este ora de aur pe care trebuie să o respecți „,  a mai adăugat Bănicioiu.

Fostului premier i s-au montat două stenturi și ar mai putea să mai treacă printr-o operație, conform unor surse. În urmă cu o seară, Tudose a declarat pe Facebook că este bine și că oboseala este de vină.

Conform unor colegi din partid, Mihai Tudose nu ar fi fost în cea mai bună formă în ultima perioadă. În plus, de puțin timp, Tudose s-ar fi lăsat de fumat și a început să țină și diete.

Sursa: observator.tv

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata