Fostul președinte al Rep. Moldova Igor Dodon a fost reținut

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost reținut pentru 72 de ore, a precizat procurorul general interimar, Dumitru Robu, pentru Deschide MD.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte Igor Dodon, informează Deschide.MD.

De asemenea, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu. Sursele publicației spun că Merineanu ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

În plus, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă). Publicația notează că este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

De asemenea, sursele Deschide.MD au afirmat că perchezițiile au loc și la alte adrese, respectiv casa părinților lui Dodon din satul Sadova, însă și la tabăra de odihnă care ar aparține familiei lui Dodon. Mai mult decât atât, acțiunile de urmărire penală sunt demarate la cel puțin două apartamente care i-ar aparține lui Dodon, dar care ar fi înregistrate pe numele cumnatului său, dar și a finului socialistului, fostului ofițer al SPPS, Lilian Filipov.

Condorm procurorului responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, perchezițiile se efectuează la imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor: coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata