Garanti BBVA Leasing a semnat un acord de împrumut de 7 milioane de euro cu EFSE

0 31

Pentru extinderea oportunităţilor de finanţare pentru întreprinderile mici şi micro din România,  Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, a semnat un acord de împrumut de 7 milioane de euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE).

Această investiţie îşi propune să stimuleze capacitatea acestui segment de afaceri, vital pentru economie, ajutând astfel, pentru continuarea activitatii, precum şi de a susţine şi genera locuri de muncă şi venituri, în contextul crizei COVID-19, potrivit unui comunicat al companiei.

Prin noua finanţare se poate extinde oferta de leasing a instituţiei, pentru întreprinderile mici locale, un segment care a fost puternic afectat de efectele economice ale pandemiei.

„În această perioadă caracterizată de incertitudine şi provocări, continuăm să fim alături de clienţii noştri, ca partener de afaceri puternic şi de încredere. Suntem aici pentru a sprijini întreprinderile mici şi micro cu soluţii de leasing adecvate, pentru a le ajuta să depăşească actualul context generat de pandemie şi pentru a se dezvolta în continuare. Acest nou acord consolidează colaborarea noastră pe termen lung cu EFSE, pentru susţinerea întreprinderilor româneşti cu instrumente de finanţare potrivite”, a declarat Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

În opinia sa, Christoph Tiskens, Preşedintele Consiliului de Administraţie al EFSE, a arătat că accesul la finanţare rămâne o prioritate esenţială în timpul şi după criza COVID-19.

„În calitate de jucător de top în sectorul financiar nebancar, Garanti BBVA Leasing este bine poziţionat să continue să sprijine întreprinderile mici şi micro, astfel încât acestea să îşi poată continua activitatea şi, în acest fel, să continue să genereze venituri şi locuri de muncă în aceste perioade dificile. Ne bucurăm că ne putem baza pe parteneriatul nostru de succes pentru a contribui la stabilizarea situaţiei financiare a antreprenorilor români”, a declarat Christoph Tiskens.

Aşadar, Garanti BBVA Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA România. Grupul reuneşte şi Garanti BBVA şi Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează compania Ralfi IFN).

Grupul Garanti BBVA România este deţinut de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Iar, EFSE este un fond de investiţii de impact, a fost înfiinţat în anul 2005 şi îşi propune să favorizeze dezvoltarea economică şi prosperitatea în Europa de Sud-Est şi în ţările din Parteneriatul Estic, investind în succesul întreprinderilor mici şi micro, precum şi în îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale gospodăriilor private.

EFSE a fost iniţiată de Banca de Dezvoltare KfW cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (BMZ) şi a Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, capitalul EFSE provine de la agenţiile donatoare, instituţii financiare internaţionale şi investitori instituţionali privaţi.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata