Grupul BCR finanţează programul Digital People, dedicat reconversiei profesionale

60

Pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19, pentru a venii în ajutorul persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă sau au rămas în şomaj tehnic, Grupul Banca Comercială Română, prin BCR, BCR Social Finance şi Fundaţia Erste, a acordat o finanţare de 340.000 de lei programului lansat de Şcoala informală de IT.

Această finanţare a fost realizată printr-un program pus la dispoziţia sectorului non-profit din România, de către Grupul BCR, în care dobânda este subvenţionată 100% de Fundaţia Erste pentru utilizările din credit efectuate până la 31 decembrie 2020.

„Împreună cu partenerii de la Şcoala informală de IT ne-am gândit la un program prin care să ajutăm şomerii din această perioadă. Prin programul Digital People am construit un format prin care putem finanţa educaţia până la 70-100 de persoane pe zona de IT. Gândim acest program ca un program care nu este desenat doar pentru perioada aceasta de COVID, ci este un program pe perioadă lungă prin care vrem să ajutăm persoanele care au nevoie de asta, să poată intra în zona de educaţie, să poată învăţa zona de IT şi mai departe să se reintegreze în societate”, a declarat joi Ştefan Buciuc, CEO BCR Social Finance, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Prin iniţiativa Digital People se oferă cursanţilor şansa de a învăta skill-uri digitale noi şi să se specializeze în domenii aflate la mare căutare pe piaţa forţei de muncă, precum Java Development, Software Testing, Web Development (JavaScript) sau Python Development.

Cursurile durează în medie 4-5 luni şi sunt predate de mentorii şcolii informale de IT, într-un mix de training-coaching-mentorat, ce include sesiuni de Soft Skills şi Interview Preparation, menite să-i ajute pe absolvenţi să
se angajeze mai uşor.

Înscrierile se desfăşoară în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil online pe pagina programului şcoalainformală.ro/digital-people, unde poate fi accesat şi regulamentul campaniei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata