Grupul TeraPlast a aderat la cea mai mare iniţiativă globală de sustenabilitate

230

În prezent, grupul TeraPlast a devenit parte a UN Global Compact, cea mai importantă iniţiativă în domeniul guvernanţei corporative responsabile din lume, informează compania printr-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

În contextul social şi prin această aderare voluntară, TeraPlast şi-a luat angajamentul să promoveze cele zece principii ale UNGC din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-corupţiei şi să contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, incluse de către Organizaţia Naţiunilor Unite în Agenda Dezvoltării Sustenabile 2030.

Astfel, TeraPlast devine parte a unui proiect global la care au aderat peste 13.000 de companii şi organizaţii din 160 de ţări din lume şi este singura companie românească din sectorul industriei de prelucrare, semnatară a iniţiativei ONU.

„Sustenabilitatea este o componentă integrantă în strategia şi dezvoltarea companiei noastre, iar aderarea la iniţiativa Naţiunilor Unite este naturală. Sunt principii pe care le aplicăm deja, deci nu reprezintă un efort suplimentar fiind parte integrantă a modelului nostru de business. TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Estul Europei, domeniu în care sustenabilitatea este un punct central pe agenda tuturor organizaţiilor internaţionale din care facem parte. Ne-am angajat faţă de acţionarii noştri să livrăm creştere de două cifre an de an, iar această creştere este bazată pe inovaţie şi responsabilitate faţă de viitor”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Din punct de vedere al mediului, una dintre priorităţile acestui an, este dublarea capacităţii de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de până la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare. Materialul recuperat este folosit cu preponderenţă intern, în producţia de ţevi pentru canalizări exterioare. În plus, în cadrul unuia dintre proiectele de investiţii prin ajutor de stat, în 2021 va fi extinsă capacitatea de producţie de ţevi multistrat cu miez reciclat.

La dezvoltarea sustenabilă a Grupului care se concretizează în construirea unei noii fabrici de folii biodegradabile.  Financiar, proiectul are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro şi este în curs de implementare, iar producţia urmând să înceapă în trimestrul 3 al acestui an.

În paralel, TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Sărăţel. În prezent, compania are peste 7.000 de panouri care însumează 12.000 mp în suprafaţă. În acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu încă 660 de tone pe an.

În contextul companiei, există alte iniţiative de dezvoltare responsabilă care includ: digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanţă corporativă, sistemul de management integrat, gestionarea responsabilă a deşeurilor, măsurile de sănătate şi securitate în muncă şi implicarea în comunitate.

În prezent, din grup fac parte companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.

În plan mondial, a fost lansat în anul 2000, UN Global Compact şi constituie un ghid pentru comunitatea afacerilor în promovarea valorilor prin practici corporative sustenabile. Iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite reprezintă un apel la toate companiile pentru a-şi alinia operaţiunile şi strategiile la câteva principii universale. La acesta iniţiativă au aderat peste 10.000 de companii şi 3.000 de organizaţii nonguvernamentale sau entităţi academice.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata