Hanga (BVB): Runda de finaţare derulată de companiile care au trecut prin proiectul Made in Romania e de 80 milioane euro

151

Preşedintele Bursei de Valori Radu Hanga a catalogat Proiectul Made in Romania ca  fiind un succes, astfel, runda de finanţare derulată de către companiile care au trecut prin proiect totalizând 80 de milioane de euro.

„Simţim că ne aflăm într-un mediu în care există susţinere pentru economia locală şi pentru companiile locale. Noi, la BVB, facem ce ţine de noi pentru a împinge lucrurile înainte şi a ne îndeplini cât mai bine rolul acesta de finanţator pentru economia locală. Lansăm azi ediţia a 4-a a programului Made in Romania. Made in Romania a pornit de la ideea de a fi o platformă de vizibilitate, de a fi o scenă pentru companiile româneşti prin care noi, BVB, să facilităm contactele dintre acestea, întâlnirea, comunicarea, şi, sigur, comunicarea dintre companiile care apar pe platforma aceasta şi piaţă, şi consumatorii produselor lor şi, eventual, pentru investitorii care s-ar putea uita la investiţii. A fost un succes.(…) În total, 80 de milioane euro a fost runda de finanţare derulată de către companiile care au trecut prin proiectul Made in România”, a afirmat Hanga cu ocazia lansării ediţiei din 2021 a programului.

 

În conformitatea datelor prezentate de preşedintele BVB, în anul 2017, 166 de companii au fost înscrise în proiect, în 2018 – 201 iar în 2019 aproape 300.

Însă, „În 2020 a venit pandemia şi am făcut un pas în spate doar pentru a ne relansa şi mai puternic şi pentru a ne reinventa”, a subliniat Hanga.

Anul acesta, printre companiile care, după ce au trecut prin programul Made in România, au venit către BVB ca şi platformă de finanţare, preşedintele bursei a menţionat 2Performant, Agricover, Clinicile Doctor Leahu, Elefant, iHunt, Lăptăria cu caimac, Norofert sau Vivre Deco.

„A fost un succes ceea ce am construit, am adăugat vizibilitate, am auzit poveşti frumoase între companii care au trecut prin proiectul acesta şi independent de bursă au dezvoltat cooperare, colaborare între ei la nivel de business. Între timp ni s-au alăturat mulţi alţi parteneri. (…)Noi ne-am gândit la ideea să construim o platformă pentru companii. Construind platforma aceasta am văzut interesul finanţatorilor pentru a veni aproape de noi şi a se poziţiona în relaţia cu companiile care caută capital. Şi aici ne bucurăm să avem suportul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, un partener pe termen lung al BVB, şi importanţi jucători locali, printre care Banca Transilvania, BRD-Groupe Societe Generale, BRD Asset Management, Roca şi aici aş adăuga SeedBlink, platforma locală de crowdfunding”, a mai spus Radu Hanga.

De altfel, preşedintele BVB Hanga a făcut referire şi la consultanţi, printre aceştia menţionând BRK Financial Group, BT Capital PArtners, Tradeville, Mazars, Horvath & Partners.

„Şi un trend care s-a accelerat în ultimul timp este contactul nostru cu zona de tehnologie. Aşa cum vedem în toate ariile vieţii, pandemia prin care trecem a accelerat procesul de digitalizare. Acesta, inevitabil, s-a reflectat şi la noi prin ceea ce lansăm azi, o nouă platformă digitală pentru a susţine proiectul Made in Romania şi mulţumim partenerilor: Microsoft, care este un partener strategic al programului şi care ne-a ajutat foarte mult cu partea de know-how; de asemenea, avem ca şi partener UiPath, un nume local care a fost pe prima pagină a ziarelor în ultimele zile datorită faptului că s-a listat pe Bursa de la New York. Sigur, e o compania locală care a crescut foarte repede şi cumva a sărit etapa BVB. Ne aşteptăm ca exemplul lor să fie urmat de alte companii locale din zona de tehnologie pe care să le vedem utilizând platforma noastră. Şi mai este Dendrio, compania din zona de tehnologie membră a grupului Bittnet”, a adăugat Hanga.

Aşadar, proiectul Made in România, program dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 cu intenţia de a promova companiile româneşti.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner