Hidroelectrica a modernizat şi pus în funcţiune Staţia Jidoaia

0

În această săptămână Hidroelectrica a pus în funcţiune în această săptămână staţia de 110kV Jidoaia iar costul lucrărilor de retehnologizare s-a ridicat la 1,99 milioane de lei, informează compania.

“Hidroelectrica a înregistrat progrese importante anul acesta la capitolul de retehnologizări ale obiectivelor. Sunt lucrări care, dincolo de piedicile ridicate de pandemie, s-au derulat într-un ritm susţinut. Săptămâna aceasta am pus în funcţiune staţia de 110kV Jidoaia – care intră astfel într-un nou ciclu de viaţă, în curând vom finaliza lucrările şi vom pune în exploatare staţiile de 110kV din CHE Bradişor (SH Rm. Valcea), staţia de 110kV aferentă Staţiei de Pompe Lotru Aval, staţiile din CHE Olt Superior (CHE Avrig, CHE Scoreiu, CHE Arpaşu, CHE Viştea şi CHE Voila). Urmează, de asemenea, să finalizăm retehnologizarea staţiilor de110kV de la CHE Clăbucet şi CHE Oeşti. Ne bucură faptul că, pe lângă prestatorii tradiţionali de lucrări, licitaţiile noastre au început să atragă tot mai multe firme noi. Credem că această concurenţă este de natură să aducă un plus de rigoare mai cu seamă în respectarea calendarului de execuţie”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Din punct de vedere geografic, staţia de Pompare Jidoaia este amplasată în Munţii Lotrului, pe cursul pârâului Jidoaia, la 15 km de localitatea Voineasa. Amenajarea Hidroenergetică Jidoaia are ca scop captarea apelor provenite din pârâul Jidoaia şi de la cele 16 captări secundare din ramura nord pompaj, în lacul de acumulare Jidoaia. Prin intermediul celor două grupuri, apa este pompată în lacul de acumulare Vidra.

Compania Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata