Implicarea Regelui Charles în proiectele organizației British Council inclusiv în România

De Jurnalul Național Actuale Locuri de muncă 86 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
În data de 28 -05-2024, British Council a anunţat învestirea Regelui Charles în funcția de Patron a organizației Regatului Unit pentru relații culturale și oportunități educaționale. Această funcție a fost deținută de mama lui până la trecerea în neființă în 2022, el fiind Vice Patron din 1984.

Implicarea Regelui Charles în proiectele organizației British Council inclusiv în România

Cu acest prilej, British Council marchează a 90-a aniversare iar reprezentanții organizației lucrează în domenii care se aliniază cu interesele monarhului de la Londra, precum cele ce țin de protecție culturală și patrimoniu, mediu și proiecte educaționale.

De altfel, Regele Charles a avut numeroase angajamente cu organizația British Council de-a lungul anilor, după ce în anul 1984 a devenit Vice Patron al acesteia. Monarhul de la Londra a jucat un rol important în susținerea multor proiecte în Regatul Unit, dar și în afara acestuia, în întreaga lume.

Astfel, „În 1998, Majestatea Sa a vizitat și British Council România, arătându-și sprijinul nu doar pentru organizație, ci și pentru personalul organizației și proiectele educaționale ale acesteia”, au transmis reprezentanții organizației într-un comunicat de presă.

Regele Charles a devenit Patron al British Council, după patru decenii de așteptare

În anul 1984, a doua zi după ce a preluat rolul de Vice Patron, Regele Charles a sărbătorit evenimentul organizând o recepție la Palatul Kensington pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a British Council. La vremea respectivă, funcția de Patron a deținut-o mama lui, Regina Elisabeta.

Regretata Regină Elisabeta a deținut funcția de Patron a organizației British Council până la stingerea sa din viață, eveniment produs în luna septembrie 2022.

Aşadar, „Suntem onorați să avem oportunitatea de a continua munca noastră de a construi conexiuni, înțelegere și încredere între Regatul Unit și țările din întreaga lume sub Patronajul său”, este mesajul British Council, cu ocazia învestirii Regelui Charles ca Patron al organizației.

Puterea soft, British Council și monarhia

În contextul colaborator, încă de pe vremea când regretata Regină Elisabeta era copil, organizația British Council a avut o relație foarte bună cu Familia Regală de la Londra. Tatăl său a fost Patron al acesteia, înainte ca ea să preia puterea, în anul 1952, anul care a fost și primul al domniei sale, cu mare interes și energie.

Aşadar, British Council a avut o legătură strânsă cu monarhia, identificată ca una dintre cele mai valoroase teme ale Regatului Unit, ce încurajează turismul, vizitele și cunoașterea. Angajamentul regretatei Regine Elisabeta a fost evident în vizitele frecvente la sediile organizației și implicarea în diverse proiecte.

„La British Council, definiția puterii soft este capacitatea unei țări de a-și face prieteni și de a influența oamenii prin cele mai atractive atuuri ale sale, inclusiv cultura, educația, limba și valorile„, au transmis reprezentanții organizației.

În timpul în care a fost Vice Patron al British Council, Regele Charles a reprezentat puterea soft prin angajamentul față de consolidarea relațiilor pe termen lung. În funcția de Patron, monarhul de la Londra va juca un rol semnificativ în menținerea atenției pe scena mondială asupra Regatului Unit.

Sursa – playtech.ro