În Botoşani, ANL a recepţionat 20 de locuinţe pentru medici

0 36

În data de 16 martie 2021, Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat în municipiul Botoşani, 20 de locuinţe destinate închirierii, pentru tinerii specialişti din domeniul sănătăţii.

Astfel, aceste locuinţele, (5 garsoniere şi 15 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Ştefan cel Mare, nr. 39, pe un regim de înălţime S+P+3E (subsol+parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investiţie fiind de 3.124.076,48 lei (inclusiv TVA).

Din punct de vedere imobiliar, în judeţul Botoşani, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, 1.081 de unităţi locative în localităţile astfel:

– Botoşani (763 de unităţi locative);
– Dorohoi (272 unităţi locative);
– Darabani (16 unităţi locative);
– Săveni (30 de unităţi locative).

Încă din anul 2001 ANL a lansat programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, astfel că locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

În contextul achiziţionării, accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul programului se construiesc şi locuinţe pentru medicii rezidenţi, venind astfel în sprijinul tinerilor specialişti din domeniul sănătăţii, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata