Incendiu în Cartierul Francez, după ce o mașină a luat foc.

Flăcări greu de stins au declanșat alerta într-un cartier de lux din nordul Capitalei. O mașină parcată lângă un bloc cu patru etaje a luat foc.

Astfel că, șapte locatari, printre care și un copil, au fost evacuați de pompieri, pentru că incendiul a cuprins și o bucată din fațada clădirii. Nu sunt răniți, însă în mod ciudat, focul care a distrus bolidul s-a aprins din nou, la o oră după ce fusese stins inițial de pompieri.

Așadar, la ora 9 și 40 de minute în dreptul imobilului cu numarul 55 de pe strada Aron Cotruș, în Sectorul 1 flăcările care au cuprins mașina unui locatar au ajuns și la fațada blocului. Într-unul dintre apartamente, la parter, erau o femeie și nepoata ei.

A fost numai o chestiune de câteva minute până când focul s-a propagat din partea dreaptă față a autoturismului până în spatele mașinii și mai apoi la fațada blocului. Șapte persoane au fost evacuate de pompierii sosiți la fața locului.

Daniel Vasiliu, șoferul autoturismului, a declarat: „După ce am pornit-o, am ieșit să șterg geamurile, a pornit electroventilatorul și a început să iasă fum de sub roata dreaptă față, am deschis ușa și sub torpedou erau flacari curgea plasticul, am băgat mâna am zis să sting. Trei stingătoare am golit în interior și nu am reusit să sting, a început să ardă să dogorească”.

Mașina, fabricată în anul 2017, a fost cumparată în leasing și evaluată la 60 de mii de euro. Până vineri a fost în service pentru revizie, precizează proprietarul, care nu își poate explica ce s-a întâmplat.

Sorin Astratin, proprietarul autoturismului, a precizat: „A venit șoferul, i-am dat cheia să deschidă mașina și am coborât, dar mi-am uitat șapca, m-am întors după șapcă și când am coborât iar și am văzut-o că arde și arde la motor mi-am dat seama că e serioasă treaba”.

Patru autospeciale de pompieri au intervenit pentru a stinge focul. Accesul până la bolidul care ardea a fost dificil din cauza mașinilor parcate pe stradă așa că pompierii au oprit autospecialele la 100 de metri distanță.

Însă, în mod surprinzător, la o oră după ce pompierii au declarat că au stins incendiul și polițiștii terminaseră cercetărilor la fața locului, autoturismul s-a aprins din nou. Pompierii au fost nevoiți să intervină. Pagubele, mai precizează proprietarul, vor fi acoperite de asigurare.

Sursa: stirileprotv.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata