Informatii utile pe care trebuie sa le stiti despre cutia de viteze a autoturismului dumneavoastra!

56

Unele dintre cele mai importante bunuri fara de care viata ne-ar fi mult mai grea, este cu siguranta autoturismul. Un autoturism ne ajuta sa ne deplasam rapid si eficient atat pe distante scurte cat si pe distante lungi, cu sau fara o anumita incarcatura.

Fie ca avem nevoie sa plecam intr-o vacanta, ori la cumparaturi sau dorim sa facem o simpla plimbare de seara, prima optiune pentru deplasare indiferent de motiv, este reprezentata de autoturismul personal.

Detinerea unui autoturism personal, pe cat este de avantajoasa din punctul de vedere al confortului, pe atat poate crea batai de cap daca nu este intretinut corespunzator. O masina are nevoie de mentenanta periodica si de verificari astfel incat sa se poata constata din timp eventualele probleme care pot aparea pe viitor, astfel incat acestea sa se poata remedia inainte de a fi prea tarziu.

Deoarece la noi in tara numarul de masini second hand achizitionate este unul destul de mare, o verificare amanuntita la un service autorizat este foarte recomandata, astfel incat sa puteti avea garantia ca veti face o investitie inteligenta. De asemenea, prin intermediul online-ului se fac foarte multe vanzari si achizitii de autoturisme, iar o solutie extrem de avantajoasa pentru nevoile pe care le aveti, o puteti gasi accesand https://www.autovit.ro/autoturisme/renault/megane/.

Revenind la starea autoturismelor, verificari si mentenanta periodica, un foarte bun exemplu de componenta auto care are nevoie de multa atentie si grija in utilizare, este cutia de viteze. In functie de tipul cutiei, manuala sau automata, va necesita mentenanta mai devreme sau mai tarziu, in functie de specificatiile producatorului, fiind o componenta care are in interior un ulei, deoarece vorbim despre o forta de frecare importanta a subansamblelor din interiorul acesteia, precum si in cazul unui motor.

Cutia de viteze are rolul de a adapta practic cuplul motor, in functie de variatia rezistentelor la inaintare. De asemenea, este prin cutia de viteze este permisa decuplarea de restul sistemului de transmisie in momentul stationarii, precum permite si mersul cu spatele, pentru acelasi sens de rotatie al arborelui cotit.

In general, la noi in tara, dar si in Europa, cele mai populare sunt masinile ce dispun de cutie manuala de viteze, insa exista din ce in ce mai mult interes pentru cele automate, deoarece asigura un grad sporit de confort, chiar daca sunt ceva mai costisitoare ca mentenanta. La polul opus, in Canada si SUA, majoritare sunt autoturismele ce dispun de cutie de viteze automata.

O cutie de viteze defecta, cu siguranta va crea mai probleme, de la intrarea greoaie in trepte si pana la momentul in care nu veti mai putea misca masina de pe loc, decat impinsa sau pe platforma.

In cazul in care doriti sa stiti mai multe despre aceasta componenta auto vitala pentru buna functionare a unui autoturism, accesand Autovit.ro, veti putea gasi un intreg blog cu tot felul de informatii foarte utile si extrem de interesante cu privire la modul de functionare, cum este gandita si construita o cutie de viteze si asa mai departe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata