ING Bank România a implementat o nouă soluţie în Home’Bank pentru clienţii persoane fizice

19

ING Bank România a implementat o nouă soluţie în Home’Bank ce vine în sprijinul clienţilor persoane fizice care doresc să transfere fonduri către un alt cont ING pentru prima oară, a anunţat luni banca.

Astfel, noua funcţie arată clienţilor numele destinatarului pe scurt, doar la simpla completare a IBAN-ului, astfel încât se pot evita tranzacţiile eronate sau chiar tentativele de fraudare.

„Din aplicaţia mobilă Home’Bank sau de pe platforma de desktop, clientul introduce destinatarul folosind datele pe care le cunoaşte, de exemplu numele beneficiarului şi codul IBAN al contului ING. Aplicaţia trimite solicitarea în baza de date a băncii pentru verificare, iar aceasta răspunde în timp real”, se menţionează în comunicat.

Prin noua funcţie clientului îi este afişat rapid IBAN-ul şi numele prescurtat al deţinătorului real al acelui IBAN, sub formă de prenume şi iniţială nume respectiv denumirea trunchiată pentru companii, date pe care clientul le validează pentru a finaliza operaţiunea.

„Relevanţa acestei soluţii vine tocmai din filtrul de siguranţă suplimentar, prin care clientul se poate asigura către ce cont din ING urmează să facă un transfer şi, astfel, evită trimiterea fondurilor către un cont greşit. Acest proces ar fi altfel dificil, motiv pentru care lasă deschisă infractorilor o portiţă de intrare, dând IBAN-uri pentru cauze sociale sau chiar pentru companii în mod fals, banii neajungând niciodată la destinaţia declarată. Prin această confirmare, clientul poate să se asigure ca că acel IBAN este într-adevăr al companiei sau al persoanei destinate pentru plată”, se mai spune în comunicat.

Aşadar, ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata