Intampini probleme cu viteza de incarcare? Problema poate fi gazduirea web!

Succesul unui site este profund influentat de viteza de incarcare. Pe langa faptul ca Google favorizeaza site-urile care se incarca rapid si le ofera un avantaj in SERP, o viteza slaba poate afecta experienta utilizatorilor. Consumatorul de Internet al zilelor noastre se asteapta ca un site sa se incarce in mai putin de 2 secunde. Daca timpul de asteptare este mai mare, sansele sa iasa si sa nu se mai intoarca niciodata sunt mari.

Dar viteza de incarcare nu tine intotdeauna de erorile front end. Chiar daca ti-ai optimizat site-ul pentru a reduce cat mai mult timpul de incarcare (ai redus dimensiunea imaginilor, ai eliminat linkurile care fac redirect 301 etc.), inca este posibil sa te confrunti cu probleme din acest punct de vedere. Daca nu beneficiezi de gazduire web de cea mai buna calitate, toate eforturile tale in acest sens pot fi in zadar. Exista pe Internet destul de multe tool-uri gratuite care testeaza in doar cateva secunde cat de rapid este serverul care-ti gazduieste site-ul. Unul dintre cele mai cunoscute este bitcatcha.com. Trebuie doar sa introduci URL-ul si vei primi instant un raport care-ti indica timpul de raspuns, precum si un calificativ. Daca rezultatul primit este A+, atunci poti sta linistit, timpul de raspuns al serverului este foarte bun. In caz contrar, este clar ca trebuie sa reevaluezi serviciile de gazduire web de care beneficiezi si sa decizi daca este momentul sa te orientezi catre o alta firma de hosting.

Cum alegi inca de la inceput cea mai rapida gazduire web?

Este greu de apreciat viteza de incarcare a serverului, insa exista cateva aspecte pe care le poti lua in considerare in momentul in care achizitionezi un plan de gazduire web.

Spre exemplu, este intotdeauna recomandat sa optezi pentru gazduire web 100% SSD. Acest tip de spatiu de stocare asigura o viteza de incarcare de pana la 4 ori mai mare decat clasicele HDD-uri si ajuta, per total, la imbunatatirea performantelor site-ului tau. De asemenea, trebuie sa iei in considerare un plan de gazduire web care asigura memorie RAM suficienta. Un site mic poate sa nu aiba nevoie de mai mult de 2 GB, insa un site mare si cu un trafic considerabil va trebui sa se orienteze catre o memorie RAM mult mai generoasa. Nu in ultimul rand, trebuie luata in considerare latimea de banda. Aceasta determina cat de rapid poate site-ul tau sa ofere continut vizitatorilor in momentele de trafic de varf. Cu cat este mai restrictionata, cu atat va dura mai mult sa transmita informatiile. Vei intalni si companii care pun la dispozitie latime de banda necesara cerintelor site-ului tau fie ca este vorba de un site cu trafic mic, mediu sau intens, asa cum este cazul companiei THC.ro.

Daca iei in considerare toate aceste aspecte, sansele sunt foarte mici ca viteza de incarcare sa fie slaba. In orice caz, este esential ca colaborezi cu o firma de gazduire web care-ti pune la dispozitie suport tehnic 24/7. Exista factori care pot afecta viteza de incarcare a site-ului si este bine sa poti raporta aceasta problema unei echipe de specialisti care poate sa verifice care este cauza la orice ora.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata