Întreținerea uneltelor de grădinărit: 5 accesorii utile

62

Uneltele de grădinărit sunt instrumente de bază într-o gospodărie, fiind absolut esențiale pentru a păstra un aspect îngrijit al curții și grădinii tale. Totuși, pentru ca acestea să poată oferi rezultatele dorite, ele au nevoie să fie întreținute în mod corespunzător și depozitate în locurile potrivite. Iată ce alte accesorii poți folosi pentru a păstra uneltele de grădinărit ca noi.

1.Aparate de șlefuit și polizat

Pentru a fi complet eficiente în timpul lucrărilor, anumite unelte trebuie să fie cât mai ascuțite și șlefuite. În astfel de situații, un aparat de polizat este absolut esențial în gospodărie. Acesta este perfect pentru ascuțirea și netezirea lamelor de mari dimensiuni, care să permită o tăiere eficientă. Echipează aparatele cu discuri pentru polizare de înaltă calitate, din materiale dure.

2.Pile abrazive

Polizoarele sunt recomandate pentru uneltele de tăiat mai complexe. Totuși, lamele mai mici, precum dintii lantului de motofierastrau, vor avea și ele nevoie să fie ascuțite. Pentru acestea, recomandăm folosirea unei pile abrazive, cu vârful ascuțit. Ele sunt perfecte pentru obiectele de dimensiuni mai mici, care au nevoie de o precizie mai mare.

În cazul în care o astfel de pilă nu aduce rezultatele dorite sau este prea mare pentru anumite instrumente de grădinărit, poți folosi pietre abrazive, special create pentru ascuțirea lamelor mai mici.

3.Perii și accesorii de curățare

Uneltele pot deveni ușor victimele ruginei dacă sunt păstrate în condiții necorespunzătoare, dar o metodă ușoară de a scăpa de acest fenomen este curățarea lor. De aceea, vei avea nevoie de perii de sârmă și soluții de curățat special create pentru uneltele din metal.

Acestea vor fi de ajutor atât în prevenirea apariției ruginei, cât și în curățarea urmelor deja prezente. Soluțiile vor oferi protecție uneltelor din metal, utilizând formule speciale care să nu deterioreze materialul.

4.Rafturi speciale de depozitare

Durata de viață a uneltelor depinde și de modul în care acestea sunt depozitate. Dacă sunt expuse la prea multă umezeală, precum cea prezentă în sol, acestea se vor deteriora mult mai rapid. De aceea, vei avea nevoie de organizarea unor rafturi speciale, situate la o distanță cât mai mare față de sol.

În funcție de dimensiunea uneltelor, poți utiliza mai multe tipuri de rafturi. De exemplu, în cazul lopeților, furcilor sau a altor instrumente cu coadă lungă, acestea vor trebui depozitate pe verticală. O soluție perfectă ar fi instalarea unor suporturi în peretele garajului unde să poți agăța aceste unelte în poziția perfectă.

5.Șmirghel

O mare parte a uneltelor de grădinărit pe care le poți folosi sunt realizate din lemn care, odată cu trecerea timpului, poate deveni aspru și pot apărea așchiile. Folosind șmirghelul sau hârtia abrazivă, vei putea netezi suprafețele din lemn și, astfel, așchiile vor dispărea. În plus, dacă vei face acest lucru periodic, uneltele se vor păstra ca noi și vor fi mult mai ușor de mânuit.

Un grădinar responsabil se echipează atât cu uneltele necesare pentru îngrijirea grădinii, cât și cu accesoriile pentru întreținerea acestora. Vezi de ce ai nevoie pentru a păstra toate instrumentele ca noi, gata de a fi folosite oricând.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata