Iohannis: Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi reprezintă normalitatea într-o societate liberă

115

Cu ocazia Zilei Naţionale a egalităţii de şanse, preşedintele Klaus Iohannis, a scris un mesaj pe o reţea de socializare că egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi reprezintă normalitatea într-o societate liberă şi democratică, arată preşedintele într-un mesaj publicat, sâmbătă, pe Facebook.

De altfel, preşedintele vorbeşte despre eforturile pe care le-a făcut ţara noastră pentru reducerea inegalităţilor în contextul epidemiei de SARS-CoV-2.

„Deşi mai sunt încă multe lucruri de îmbunătăţit, sunt convins că România va continua să facă eforturi susţinute pentru a reduce inechităţile existente. Ziua Naţională a egalităţii de şanse este un bun prilej de a conştientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie, tendinţe negative care s-au accentuat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19”, subliniază şeful statului.

În acest context, Preşedintele a  mai adaugă că „violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forţele”.

„Încurajez, de aceea, susţinerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică şi economie, cât şi implicarea bărbaţilor ca parteneri activi în viaţa de familie”, încheie şeful statului.

Încă din anul 2015, data de 8 mai a fost declarată Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în România.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata