Ion Țiriac, avertisment sumbru privind situația globală

Ion Țiriac, cel mai cunoscut om de afaceri român, a vorbit marți, în fața jurnaliștilor, la inaugurarea Țiriac Tower, din centrul Bucureștiului, o clădire de birouri modernă, ocupată deja în proporție de 90%. Miliardarul a vorbit despre situația economică mondială și despre cum Europa suferă din cauza lipsei de resurse.

Astfel, la un moment dat cel mai bogat român, Ion Ţiriac a vorbit, marți, cu privire la situația globală, lansând un avertisment că vor veni vremuri un pic mai grele și speră că nu o vom da din rău în mai rău.

“Astăzi eu nu mă văd foarte optimist la viitorul economic al globului. Adică uite câte repercusiuni există pe toată planeta și trebuie să vedem cum va fi. E foarte simplu Rusia și Ucraina livrau 25% din cerealele omenirii. Ăstea nu mai sunt (disponibile în prezent). India spune: le facem noi. De la a spune și până la a face și la ce preț se fac… Românii trebuie să se pregătească pentru asta la vremuri un pic mai grele, mai grele după părerea mea. Atâta timp cât însă există lume, există speranță să nu dăm din rău în mai rău”, a atenţionat Ion Țiriac marți, 17 mai, în timpul inaugurării Ţiriac Tower din Capitală.

“Nu contează politicianul sau conducătorul ales, le facem. N-avem cum să le ocolim”, a mai adăugat Țiriac vorbind despre situația actuală.

Ion Țiriac crede că prețurile la apartamente în România nu sunt destul de mari

În plus, acesta este de părere că prețurile la apartamente nu au crescut suficient și Europa nu va avea niciodată prețuri atât de mici pe cât sunt la ora actuală în ţara noastră, fiind practic o obscenitate cu cât au crescut în ultimii 3-4 ani, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

“Nu sunt destul de scumpe. Europa nu o să aibă niciodată prețuri atât de ieftine cât sunt prețurile în România încă. Chiar și raportat la acum trei-patru ani e o obscenitate pentru cât au crescut, dar așa cum sunt și uite de exemplu pentru considerente în general politico-economice. Uite ce se întâmplă în Dubai, de acum șase luni s-au dublat aproape”, a spus miliardarul român în vârstă de 83 de ani.

Previziuni pentru următorii ani făcute de Țiriac

În plus, omul de afaceri a mai fost întrebat despre previziunile pentru următorii ani, răspunzând ironic după ce o persoană a ridicat întrebarea dacă vor scădea prețurile.

“Dumneata ai mai văzut o țară unde scad prețurile? Întotdeauna există o inflație și există un cost al vieții, living cost se numește. Existând aceste fracțiuni unu la sută, doi la sută, trei la sută, ne-a dat. Gândește-te cât cumpărai un euro, un dolar, în 1990 și cât cumperi acum. Așa s-a schimbat viața.”, a mai spus Ion Țiriac.

De asemenea, Ion Țiriac a discutat despre situația economică a Europei, despre care spune că este săracă în resurse și a stat la mâna Rusiei.

“Acum patru luni de zile dolarul era mai mic cu douăzeci la sută decât euro astăzi. Unde a ajuns euro? Noi suntem un continent extraordinar de sărac, Europa. Noi nu avem nimica. Nici petrol, nici uraniu, nici gaz, nici toate treburile astea. Noi totdeauna am exportat know-how, care îl cumperi pe internet acum. Noi suntem niște șoricei mititei care dacă vrem sau nu vrem Rusia ne-a ținut până acum cu marea parte din energie”, a încheiat Ion Țiriac, ca apoi să refuze să mai răspundă la întrebări.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata