Iranul suspendă trei acuzații de droguri pe fondul criticilor

De Jurnalul Național Actuale Externe 112 citiri
3 min citire
Ultimele execuții au fost efectuate după ce infractorii au fost prinși cu cantități mari de heroină.

Iranul a spânzurat trei persoane sub acuzația de droguri, pe fondul criticilor continue la adresa practicilor sale de execuție și a pedepselor majore cu pedeapsa cu moartea.

Cei trei bărbați, identificați ca Shahab Mansournasab, Samad Geravand și Saeed Geravand, au fost spânzurați după ce li s-au confiscat peste 39 de kilograme (86 de lire sterline) de heroină și precursori și echipamente de procesare, a anunțat duminică site-ul oficial al justiției.

Ei au fost acuzați de „corupție pe Pământ” după ce au recunoscut că intenționau să vândă drogurile în capitală, Teheran, iar Curtea Supremă le-a confirmat sentința, se arată în comunicat.

Legea iraniană prevede că orice persoană care deține mai mult de 30 de grame (1 uncie) de heroină ar trebui să primească pedeapsa capitală și să li se sechestreze cea mai mare parte a averii.

Vestea vine la o zi după ce justiția iraniană a anunțat că a executat un bărbat identificat ca Shahrouz „Alex” Sokhanvari pentru conducerea unei rețele de trafic de persoane și a unei rețele de prostituție active în regiune.

Vineri, Iranul a executat trei bărbați într-un caz legat de protestele care au izbucnit în toată țara după moartea din septembrie în custodia lui Mahsa Amini, o femeie de 22 de ani care a fost arestată de poliția morală pentru că nu a respectat o obligație obligatorie. cod vestimentar.

Bărbații au fost spânzurați după ce au fost condamnați pentru „moharebeh” sau „război împotriva lui Dumnezeu” pentru că ar fi ucis un ofițer de poliție și doi membri ai grupului paramilitar Basij în timpul tulburărilor.

Execuțiile de vineri, care au dus la șapte numărul de persoane executate în cazuri legate de proteste, au fost criticate de Uniunea Europeană și Statele Unite.

Ministerul iranian de externe a denunțat sâmbătă critica ca fiind „ridicolă” și a spus că Occidentul trebuie să asculte protestele propriilor cetățeni în loc să „intervină” în afacerile altor țări.

Națiunile Unite și organizațiile pentru drepturile omului au avertizat cu privire la o creștere semnificativă a numărului de execuții în Iran, șeful ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, declarând că Iranul are un istoric „abominabil” de execuții în acest an.

ONU spune că numărul de execuții în Iran din acest an este pe cale să fie cel mai mare din 2015, când au fost executate 972 de pedepse cu moartea.

Iranul execută mai mulți oameni anual decât orice altă țară, cu excepția Chinei, potrivit organizațiilor pentru drepturile omului, inclusiv Amnesty International.

Majoritatea execuțiilor sunt efectuate pentru infracțiuni de droguri. Iranul a executat un bărbat supranumit „Sultanul cocainei” la începutul acestei luni.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: , ,