Izolația termică: soluția perfectă pentru o casă răcoroasă vara și caldă iarna

4 min citire

Inrolare trafic.ro
Nu te aștepta să afli de aici trucuri de moment prin care să scazi temperatura în cameră. Oamenii cu adevărat gospodari gândesc în perspectivă și caută informații despre cea mai bună izolație termică.

 

Exact! Secretul confortului termic ține de izolația termică a casei, deci de capacitatea casei de a limita cât mai mult posibil schimbul de temperatură exterior-interior. Detalii ai mai jos.

 

Canicula nu se simte cu cea mai bună izolație termică

 

În țara noastră, canicula înseamnă o temperatură exterioară la umbră care atinge sau depășește valoarea de 35 de grade Celsius. Pe caniculă, indicele temperatură-umiditate este depășit, ceea ce face ca aerul să devină greu respirabil, iar organismul caută să-și scadă temperatura transpirând excesiv, riscând să ducă la deshidratare. În casă nu ți se întâmplă aceste fenomene dacă menții o temperatură agreabilă, de circa 22 de grade Celsius.

 

O casă slab izolată termic te va forța să apelezi la tot felul de trucuri care să te ajute câtuși de puțin în acest sens, precum întinderea de prosoape umede – care cresc umiditatea în cameră prea mult, făcând aerul irespirabil, ventilatoare pornite încontinuu sau suprasolicitarea aparatului de AC – device-uri ce pot provoca dureri de cap sau te pot face să strănuți. O casă bine izolată are nevoie de aceste ajutoare într-o măsură mult mai mică, răcoarea obținută în câteva minute menținându-se cu orele.

 

Dacă o casă beneficiază de cea mai bună izolație termică, aceasta va permite atât de ușor crearea unui microclimat interior bun încât nici canicula și nici gerul nu vor avea efecte asupra oamenilor dinăuntru.

 

Secretul unei izolații bune constă în materialul folosit

 

Soluțiile pentru izolarea termică a caselor sunt diferite, în funcție de materialul izolator folosit. Dacă totuși îți dorești o răcoare confortabilă în propria casă atunci când la meteo anunță caniculă, alege din start cea mai bună izolație termică, fără compromisuri. Este vorba de calitatea vieții tale, de faptul că acasă vrei să te relaxezi și să te simți bine, să te recreezi, să te odihnești – să trăiești liniștit.

 

Iar cea mai bună, conform cifrelor privind eficiența și raportul calitate-preț, pare să fie izolația din spumă poliuretanică. Aceasta nu se montează precum plăcile de polistiren sau vată, ci se pulverizează pe pereți, pe plafon, în pod – chiar și pe pardoseală, umflându-se și întărindu-se în câteva clipe ca după aceea să reziste fără complicații chiar și optzeci de ani, practic pe viață.

 

Numai că spuma izolatoare este de mai multe tipuri și numai profesioniștii în spumă știu bine ce tip să aplice, la ce temperatură, sub ce unghi și în ce grosime. Acești specialiști pot fi întâlniți la Isoterm, o firmă de izolații care își ia timpul necesar pentru a prezenta pe îndelete spuma poliuretanică tuturor celor interesați, argumentând cu cifre și grafice, și pentru a face comparații transparente cu celelalte materiale folosite în izolații.

Consultă aceste informații prin click aici.

 

În concluzie, te poți bucura de vară chiar și în episoadele cu caniculă! În casă vei găsi mereu o răcoare îmbietoare, păstrată bine înăuntru de izolația cu spumă poliuretanică. Nici băuturi răcoritoare nu vei mai consuma – decât dacă ai poftă de ele!