La Azuga, mai mulţi călători au fost răniţi după ce un pantograf s-a rupt în transportul feroviar

De Jurnalul Național Actuale Călătorii 270 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Luni dimineață, traficul feroviar în zona Azuga a fost puternic afectat de ruperea pantografului de la locomotiva unui tren la ieșirea din stație. Incidentul a generat disfuncționalități în circulația trenurilor pe linia Valea Largă – Brașov și Predeal – Azuga, cu implicații asupra traficului în stațiile Predeal și Azuga.

Ce întârzieri se vor înregistra după incident?

După accidentul feroviar din această dimineață, au fost înregistrate întârzieri la două trenuri care circulau spre București, aflându-se în spatele trenului defect. Din primele informații, trenurile vor ajunge mai târziu cu 130 și 150 de minute, provocând neplăceri pentru pasageri și perturbând programul de călătorie al acestora.

În momentul de faţă, echipele de intervenție lucrează pentru remedierea situației și reluarea cât mai rapidă a traficului feroviar normal. Pasagerii sunt sfătuiți să-și verifice actualizările privind orarele trenurilor și să ia în considerare posibile modificări în planurile lor de călătorie.

Astfel, „Traficul feroviar pe segmentele Valea Largă – Brașov și Predeal – Azuga, inclusiv pe anumite linii din stațiile Predeal și Azuga, se desfășoară pe un singur fir, din ambele sensuri, din cauza ruperii pantografului de la locomotiva trenului IR 1742, la ieșire din stația Azuga.

Pentru restabilirea condițiilor normale de trafic, SRCF București acționează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact, iar CFR Călători a îndrumat o locomotivă de ajutor pentru trenul IR 1742”, a anunțat CFR SA.

 

Mai multe persoane au fost rănite

După o intervenție rapidă și eficientă, traficul feroviar pe liniile Valea Largă – Brașov și Predeal – Azuga a fost restabilit și condițiile normale de circulație au fost asigurate. Linia de contact, afectată anterior de ruperea pantografului la Azuga, a fost repusă sub tensiune, permițând reluarea călătoriilor pe aceste rute.

Cu toate acestea, călătorii care se aflau la bordul garniturilor R 3024 și trenului privat 11632 trebuie să se aștepte la întârzieri semnificative. Repunerea în circulație a acestora a fost confirmată, dar se estimează că vor ajunge la destinație cu întârzieri de peste 2 ore.

Incidentul feroviar din Azuga a făcut trei victime, respectiv, două tinere de 18 ani din Buftea și o altă fată de 20 de ani, din București. Pasagerele au fost transportate la spitalul din Sinaia cu zgârieturi și cu probleme oculare severe.

Din păcate, cioburilor de sticlă rezultate în urma spargerii geamurilor vagonului au pătruns în ochii lor, fiind nevoie de intervenția rapidă a medicilor. Echipaje medicale, inclusiv două ambulanțe și un echipaj SMURD, au intervenit prompt și au transportat victimele la unitatea medicală.

Călătorii au fost supuși unei evaluări medicale imediate, stabilizați și ulterior aduși pe secția de oftalmologie pentru investigații suplimentare.

 

Sursa – playtech.ro