Litoralul romanesc se ieftineste dupa minivacanta de Sf. Maria

Mijlocul lunii august, care coincide cu sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului, este perioada cea mai aglomerata pe litoralul romanesc. Potrivit datelor Christian Tour, in acest an, unitatile de cazare clasificate din statiunile romanesti de la Marea Neagra au un grad de ocupare de aproape 100%.

„Este deja o traditie: data de 15 august ii gaseste pe romani la mare, iar faptul ca aceasta zi e libera contribuie la cresterea de la un an la altul a numarului celor care se indreapta spre litoralul romanesc. Un alt motiv il reprezinta evenimentele organizate la malul marii de Ziua Marinei, sarbatorita tot pe 15 august”, a declarat Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour.

Potrivit reprezentantului Christian Tour, sejururile la mare pentru minivacanta de Sfanta Maria sunt rezervate chiar inainte de minivacanta de Rusalii, adica cu aproape trei luni inainte.

In ceea ce priveste tarifele, un pachet de 4 nopti all inclusive, la un hotel de 3 stele in Mamaia, costa in aceasta perioada 2.900 de lei/camera, in vreme ce in Saturn, un pachet in aceleasi conditii – all inclusive, patru nopti de cazare, hotel de 3 stele, costa 2.500 de lei/camera. Pentru minivacanta de Sfanta Maria sunt si turisti care au platit 12.000 de lei pentru patru nopti de cazare in apartament, cu mic dejun inclus, la un hotel de cinci stele din statiunea Mamaia.

„Ca perioada, minivacanta de Sfanta Maria reprezinta un prag tarifar pe litoralul romanesc, pentru ca imediat dupa weekendul prelungit 15-18 august, hotelierii de la mare taie din preturi. Reducerile incep de la 6% si ajung chiar la 50% din pretul cerut in varf de sezon”, a mai spus Loredana Stanciu.

In statiunea Mamaia, Hotelul Bavaria Blu de 4 stele aplica reduceri de 25% incepand cu 23 august, iar Hotelul Malibu, tot de 4 stele, se ieftineste cu 15% dupa 18 august. In sudul litoralului, la Mangalia, cazarea la Hotelul Paradiso, all inclusive, de 3 stele, este mai ieftina cu 10% din 16 august, in vreme ce la hotelul Miorita din Neptun, turistii platesc cu 20% mai putin din 22 august. In Venus, la hotelul Ammon de 3 stele, preturile scad cu 50% dupa minivacanta de Sfanta Maria.

Turistii care vor sa se cazeze la tarife si mai mici se pot inscrie in programul “Litoralul pentru toti” care incepe la 1 septembrie si vine cu preturi cu 150% mai mici decat tarifele standard din varf de sezon. De exemplu, in Mamaia, un pachet pentru doua persoane incepe de la 500 lei, camera dubla, fara mic dejun.

“Aproape jumatate dintre romanii care profita de tarifele din programul „Litoralul pentru toti” sunt la a doua vacanta la Marea Neagra din an”, a mentionat reprezentantul Christian Tour.

Dupa minivacanta de Sfanta Maria, si cazarea la munte, precum si in unitatile din statiunile balneare se ieftineste. In aceste zone, hotelierii au pregatit deja pachetele de Craciun si Revelion.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata