Marea Britanie îşi prezintă planul de stimulare a schimburilor comerciale cu economiile în curs de dezvoltare

258

În cursul zilei de luni, autorităţile britanice vor dezvălui un plan destinat stimulării schimburilor comerciale cu un număr de aproximativ 70 de economii în curs de dezvoltare, prin reducerea tarifelor şi simplificarea regulilor, ultima încercare a oficialilor de la Londra de a redobândi controlul asupra politicii comerciale după Brexit, transmite Reuters.

Astfel, guvernul de la Londra va prezenta detaliile cuprinse în documentul consultativ intitulat Developing Countries Trading Scheme. Acest plan are la bază o schemă care există deja în Uniunea Europeană, din care Marea Britanie a făcut parte până la finele anului trecut, şi pe care Londra a menţinut-o până la elaborarea noului program.

„Acum Marea Britanie este o naţiune independentă şi avem o oportunitate uriaşă de a face lucrurile diferit, adoptând o abordare mai liberală şi mai favorabilă comerţului care să conducă la creştere şi oportunităţi”, a declarat ministrul britanic al Comerţului, Liz Truss.

Graţie schemei noi, se doreşte să se reducă şi mai mult obstacolele birocratice pentru schimburile comerciale dintre Marea Britanie şi ţările în curs de dezvoltare, precum şi ţările care sunt catalogate drept ţări cu venituri reduse spre medii, precum Pakistan, Nigeria şi Indonezia. Pe lângă reducerea tarifelor pentru bunurile care ajung în Marea Britanie, schemă îşi propune să simplifice aşa-numitele „reguli de origine”, care stabilesc unde un produs, realizat pe baza unui lanţ de aprovizionare transfrontalier, a fost produs în scopuri de taxare.

Totodată, Marea Britanie a analizat şi schemele similare pe care le are cu Canada, SUA, Japonia şi Uniunea Europeană atunci când a elaborat noul său program destinat economiilor în curs de dezvoltare. Pe parcursul următoarelor două luni, guvernul de la Londra vrea să obţină reacţii de la companii şi alte părţi implicate cu privire la noul său plan.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata