Marius Budăi despre plata pensiilor recalculate în aprilie: „Deja am trimis acasă 35.000 de decizii”

Au fost trimise către domiciliile pensionarilor circa 35.000 de decizii de recalculare pentru cei care au lucrat în grupa I și grupa II de muncă și nu li s-a calculat stadiul suplimentar în clipa în care au ieșit la pensie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat vineri că 30.000 dintre aceștia vor primi în intervalul 11-15 aprilie, banii prin mandat poștal.

Pensiile persoanelor care au lucrat în grupa întâi şi a doua de muncă şi care la momentul ieşirii la pensie nu le-a fost luat în calcul stagiu de cotizare suplimentar pentru acordarea punctajului sunt în linie dreaptă cu calcularea. Din cele circa 100.000 de decizii, deja am trimis acasă pensionarilor un număr de 35.000 de decizii, urmând ca până în sărbătorile de Paşte marea majoritate din acestea să fie şi puse în plată, adică jur de 30.000”, a precizat Ministrul Muncii, Marius Budăi.

Marius Budăi a precizat că persoanele ieșite la pensie vor primi în perioada 11-15 aprilie 2019, diferențele de bani printr-un mandat poștal.

Fac apel la părinţii şi bunicii noştri ca în această perioadă să încerce să ia legătura cu factorii poştali pentru a intra în posesia acestor diferenţe de bani, cu menţiunea că vor fi plătite diferenţele de la 1 octombrie 2018 până la 30. 04. 2019, urmând ca în continuare, până la 30 septembrie 2019, să se achite toate diferenţele de bani pentru toţi cei 100.000 de beneficiari”, a mai explicat într-o conferință de presă, Marius Budăi.

Joi, Casa Națională de Pensii a comunicat faptul că, pensionarii care nu vor fi acasă în momentul în care angajații poștei vor lăsa mandatul și au fost avizați pentru a se prezenta la Oficiul poștal, persoanele respective se pot duce să ridice drepturile restante de la ghișeele poștale de care aparțin până pe data de 17 aprilie.

Și cei care primesc drepturile prin Poșta Română dar și cei care primesc drepturile prin cont bancar vor beneficia de această modalitate de plată a diferențelor, conform news.ro

Sursa: observator.tv

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata