Melodia pentru copii ”Baby Shark” devine videoclipul cu cele mai numeroase vizualizări pe YouTube

Foto: youtube.com
0 3

Cu peste şapte miliarde de accesări, melodia pentru copii ”Baby Shark” a devenit, luni videoclipul cu cele mai numeroase vizualizări pe platforma YouTube, devansând deţinătorul precedent al recordului, cântecul ”Despacito”, informează AFP.

Melodia, cu o structură repetitivă produsă în Coreea de Sud, a depăşit universul simplu al copilăriei pentru a deveni un fenomen viral mondial, imaginile viu colorate şi versurile antrenante contribuind la succesul videoclipului.

”Baby Shark Dance”, versiunea în engleză a melodiei, a depăşit pragul de şapte miliarde de vizualizări pe YouTube luni la ora 04:00 GMT, devansând ”Despacito”, single-ul interpretat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee

Iniţial în luna iunue din anul 2016, cântecul pentru copii publicat pe YouTube, la origini este un remix al unei melodii americane realizat de compania de producţie Pinkfong, cu sediul în Seul.

Succesul pe platforma YouTube vine după triumful în clasamentele muzicale, piesa ajungând în ianuarie 2019 pe cel de-al 32-lea loc în Billboard Hot 100.

Două dintre cele patru melodii cu un număr record de vizualizări pe YouTube sunt aşadar sudcoreene. Înaintea ”Baby Shark Dance”, rapperul Psy a dat peste cap contorul platformei cu ”Gangnam Style”, melodie care a deţinut recordul de vizualizări timp de trei ani înainte de a fi detronată de ”See You Again”, de Wiz Khalifa.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata