Metoda de autentificare fără parole implementată de Cisco

192

În prezent, compania Cisco anunţă dezvoltarea metodei de autentificare fără parole Duo, care va permite utilizatorilor să se conecteze în siguranţă la aplicaţiile cloud prin chei de securitate sau elemente biometrice, potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis joi AGERPRES.

Astfel, această autentificare fără parole Duo face parte din platforma Cisco zero-trust şi va fii disponibilă pentru testare din această vară, respectiv comercial până la finalul anului.

În explicaţiile experţiloe de la Cisco, „Integrată în experienţa de autentificare Duo existentă, care este utilizată de peste 25.000 de organizaţii la nivel global, autentificarea Duo fără parole va permite utilizatorilor enterprise să nu mai folosească parole şi să se conecteze în siguranţă la aplicaţiile cloud prin chei de securitate sau elemente biometrice, incluse în laptopurile şi smartphone-urile moderne (…) Produsul este conceput pentru a fi agnostic din punct de vedere al infrastructurii, deschizând calea către un viitor fără parole şi asigurându-se, în acelaşi timp, că organizaţiile pot proteja fără probleme orice combinaţie de aplicaţii cloud şi on-premise, fără a fi nevoie de mai multe produse de autentificare şi fără a se expune la riscuri de securitate”, susţin reprezentanţii Cisco.

De asemenea, viziunea specialiştilor se îndreaptă către consecinţele utilizării parolelor  bine cunoscute, cu parole uşor de compromis şi greu de gestionat, ceea ce duce la costuri de miliarde de dolari, anual, pentru organizaţii. „Cererile de resetare a parolei reprezintă cea mai mare parte a solicitărilor de asistenţă IT, având drept rezultat scăderea productivităţii utilizatorilor şi creşterea costurilor de suport tehnic pentru organizaţie”, menţionează experţii în securitate cibernetică.

Actuala autentificarea fără parole Duo foloseşte standardul de autentificare web (WebAuthn), bazat pe criptografie asimetrică şi permite stocarea în siguranţă a datelor biometrice pe dispozitiv şi validarea lor de către acesta, la nivel local, spre deosebire de o bază de date centralizată.

Actual, în calitate de membru al grupului de lucru World Wide Web Consortium (W3C), Duo a contribuit la ratificarea WebAuthn ca standard web oficial şi adoptarea pe toate platformele.

Din datele raportului „2020 Duo Trusted Access”, reiese că 80% dintre dispozitivele mobile utilizate pentru muncă au configurate elemente biometrice, în creştere cu 12% în ultimii cinci ani.

În momentul de faţă, Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în tehnologie care face ca Internetul să funcţioneze din anul 1984.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata