Năsui: O misiune centrală a Ministerului de Finanţe va fi debirocratizarea

0 112

Claudiu Năsui ministrul de finanţe a anunţat că o misiune centrală a Ministerului de Finanţe va fi debirocratizarea, deoarece România trebuie să devină o ţară în care este uşor să îţi înfiinţezi o firmă şi să încerci o idee de afacere.

„Am fost nominalizat pentru postul de ministru al Economiei. În ultimii 4 ani m-am luptat în Parlament pentru a ajuta economia şi întreprinderile române.(…) Nu prin privilegii selective, ci prin debirocratizare şi simplificări de care să beneficieze toată lumea. Cu 9% din Parlament, am reuşit să trec 8 legi de debirocratizare profundă care au eliminat milioane de hârtii inutile şi chinuitoare pentru întreprinzătorii români şi pentru ONG-uri. În viitor avem foarte multe de făcut. Trebuie să folosim la maximum banii europeni pentru întreprinderi. Sunt fonduri nerambursabile pe care nu le accesăm suficient de repede în momente critice pentru economia noastră.
O altă misiune centrală a ministerului va fi debirocratizarea. Din Parlament am putut face un număr limitat de lucruri. Din Guvern, vom putea face mai multe. România trebuie să devină o ţară în care este uşor să îţi înfiinţezi o firmă şi să încerci o idee de afacere. Antreprenorii trebuie să petreacă cât mai puţine ore în an făcând hârtii pentru stat. Ei trebuie să se concentreze asupra firmei lor pentru a-i da cea mai bună şansă de reuşită. Unele idei de afaceri se vor dovedi proaste, vor eşua şi vor da faliment, dar acelea care vor reuşi vor produce valoare şi vor aduce României prosperitatea de care are nevoie”, a scris miercuri dimineaţa, pe pagina sa de Facebook, Claudiu Năsui.

Năsui a subliniat că nominalizarea „îl onorează şi îl obligă enorm”, dar va rămâne fidel principiilor şi valorilor pe care le-a susţinut de când este în politică.

„Împreună vom reuşi să trecem de această criză sanitar-economică şi să revenim din ea mai puternici”, a precizat Năsui.

De altfel, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus miercuri dimineaţa lista Cabinetului şi programul de guvernare la Parlament.

Iar birourile permanente ale celor două Camere s-au întrunit miercuri dimineaţa pentru a stabili calendarul audierilor miniştrilor propuşi în comisiile parlamentare şi votul de învestitură în plenul Parlamentului.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x