Noii proprietari ai Termocentralei Mintia, întâlnire cu conducerea CJ Hunedoara

De Jurnalul Național Afaceri Bani Companii 154 citiri
3 min citire
Reprezentanţi ai Mass Global Energy, care a cumpărat Termocentrala Mintia din judeţul Hunedoara, au avut o întâlnire cu conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara. Aceștia l-au asigurat pe Laurenţiu Nistor, liderul CJ Hunedoara, că în 18 luni vor investi 1 miliard de euro în termocentrală şi vor crea noi locuri de muncă.

”Imediat după ce, marţi, 27 decembrie 2022, Mass Global Energy a devenit proprietarul Termocentralei Mintia, condiţiile fiind îndeplinite şi tranzacţia finalizată, conducerea companiei şi-a manifestat dorinţa de a avea o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor. Noii proprietari ai Termocentralei Mintia l-au asigurat pe preşedintele CJ Hunedoara că, în termen de 18 luni de la semnarea autorizaţiei, termocentrala va trece printr-un proces amplu de dezvoltare ce implică investiţii de peste 1 miliard de euro, locuri noi de muncă şi o producţie care ar putea ajunge până la 1.700 MW”, a anunțat CJ Hunedoara, intr-un comunicat de presă, de miercuri.

În plus, CJ Hunedoara aminteşte că la licitaţia publică s-a înscris un singur ofertant, pentru a cumpăra Termocentrala Mintia.

”Tranzacţia finalizată ieri este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc, în special pentru zona de nord-vest a ţării şi totodată cea mai mare tranzacţie din insolvenţă de anul acesta. Licitaţia publică a avut loc în data de 26.08.2022, pentru care s-a înscris şi participat un singur ofertant, societatea Mass Global Energy Rom.

Compania a achitat garanţia de participare la licitaţie de 10.000.000 euro. Conform procedurilor legale, termenii tranzacţiei au fost stabiliţi şi aprobaţi de adunarea creditorilor prin intermediul Caietului de sarcini privind valorificarea activului şi au fost agreaţi prin procesul-verbal de licitaţie. Termenul de plată al preţului integral, aprobat de către creditorii a fost de 120 zile de la data la care a avut loc licitaţia.

 

Ministerul Energiei, în calitate de acţionar, a impus câteva condiţii investitorului cu scopul de a relansa producţia de energie în Mintia. CNTEE Transelectrica SA şi SNTGN Transgaz SA au acordat avizele şi autorizaţiile necesare pentru demararea investiţiilor”, se mai precizează în comunicat.

Astfel că, Mass Global Energy a devenit proprietarul Termocentralei Mintia, după ce achitat, marţi, contravaloarea în lei a sumei de 91,2 milioane de euro. Ața că, Termocentrala Mintia a fost valorificată la 100% din valoarea sa de piaţă. Tranzacţia este considerată una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc, mai ales pentru zona de nord-vest a ţării şi de asemenea cea mai mare tranzacţie din insolvenţă de anul acesta.