NU mai bea aceste ceaiuri!

De Jurnalul Național Actuale Utile 155 citiri
3 min citire




InfoCons a făcut un studiu pe produsele tip băutură răcoritoare necarbogazoasă cu extract de ceai si alte fructe, ce se regăsesc pe piața din ţara noastră.

Mare atenție la aceste băuturi răcoritoare! Ce pericole prezintă? Alertă InfoCons

Astfel că, în total au fost analizate 30 de produse, de la diverşi producătorii și distribuitorii. Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor au rezultat urmatoarele :

Din punctul de vedere al continutului de  extract de ceai și  al conținut de fruct din compoziția băuturilor:

-extractul de ceai  cantitatea variaza intre 0.08 și 0.20 % din compoziție

-suc de fructe cantitatea variaza intre  0.03 și 3% din compoziție

Mai mult decât atât, toate produsele ce au facut obiectul studiului contin E-uri (aditivi alimentari).

-Numericul de aditivi alimentari  variaza intre 1 – 8:

-3.33% din produse au în compoziție 8 E-uri;

-10% din produse au în compoziție 5 E-uri;

-43.33% din produse au în compoziție 4 E-uri;

-20% din produse au în compoziție 3 E-uri;

-20% din produse au în compoziție 2 aditivi;

-3.33% din produse au în compoziție 1 aditiv

Află care sunt tipurile de aditivi alimentari din compoziția băuturilor care au făcut obiectul studiului.

Aditivii alimentari regăsiți frecvent în produsele analizate

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți foarte des în produsele ce fac obiectul studiului:

-toate produsele ce au facut obiectul studiului au în componență acid citric 

-80% dintre produsele studiate au avut în componență citrat de sodiu ;

-66.67% dintre produsele studiate au avut în componență acid ascorbic;

Toate produsele ce au facut obiectul acestui studiu au avut pe etichetă informațiile nutriționale.

-Valoarea energetică variaza intre  între 1 kcal și 32 kcal

-Cantitatea de grăsimi variază între 0g și <0.5g.

-Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 0g și <0.1

-Cantitatea de glucide

-Cantitatea de zaharuri variază între 0g și 7.7g;

-93.33% din produsele analizate nu conțin fibre.

-Cantitatea de proteină variaza  între 0g și <0.5g pentru produsele studiate.

– Cantitatea de sare din produsele variaza între 0g și 0.06g.

TAGGED: , ,