O familie din Mississippi susţine acuzații după ce un polițist a împușcat un băiat de 11 ani

De Jurnalul Național Externe Lifestyle 273 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Avocatul spune că Aderrien Murry, care a sunat la poliție la cererea mamei sale, era dezarmat și urma instrucțiunile când a fost împușcat în piept în interiorul casei sale.

O familie din Mississippi cere ca un ofițer de poliție să fie acuzat de agresiune gravă pentru că a împușcat un băiat de 11 ani, după ce poliția a răspuns la apelul de tulburări domestice al copilului la domiciliul său.

Aderrien Murry, care a sunat la poliție la cererea mamei sale, era dezarmat și urma instrucțiunile ofițerului Indianola Greg Capers, când Capers l-a împușcat în piept sâmbăta trecută, a declarat avocatul familiei Carlos Moore.

„Cererem dreptate”, a spus Moore joi, în timpul unui protest pe care biroul său de avocatură l-a arătat într-un videoclip în direct.

„Un băiat de culoare în vârstă de 11 ani din orașul Indianola a ajuns la un centimetru să-și piardă viața”, a spus Moore la Primăria Indianola. „Nu făcuse nimic rău și totul era bine.”

Mama lui Aderrien, Nakala Murry, a spus că fiul ei este „binecuvântat” să fie în viață, dar nu înțelege de ce un ofițer l-a împușcat.

„Acesta a fost cel mai rău moment din viața mea și simt că nimănui nu-i pasă. Acesta este copilul meu, toți,” a spus Nakala în timp ce plângea în holul Primăriei.

Moore a spus că Nakala i-a cerut fiului ei să sune la poliție la ora 4 dimineața, când tatăl unuia dintre ceilalți copii ai ei a apărut acasă la ea. Moore a spus că bărbatul era supărat și Nakala s-a simțit amenințată.

„A chemat poliția să vină în salvarea mamei sale”, a spus Moore despre Aderrien. „A sunat-o pe bunica lui să vină în ajutorul mamei sale. Poliția a venit acolo și a escaladat situația.”

Moore a spus că doi ofițeri au răspuns și unul a lovit ușa din față înainte ca Murry să o deschidă. Ea le-a spus că intrusul a părăsit locuința, dar trei copii erau înăuntru, a adăugat avocatul.

Potrivit lui Moore, Murry i-a spus că Capers a țipat în casă și a spus că oricine înăuntru ar trebui să iasă cu mâinile sus. Moore a spus că Aderrien a intrat în sufragerie fără nimic în mâini, iar Capers l-a împușcat în piept.

Avocatul orașului Indianola, Kimberly Merchant, a confirmat pentru ziarul The Enterprise-Tocsin din Indianola că Capers este ofițerul care a tras focul.

Moore a cerut ca videoclipul cu camera corporală să fie lansat și s-a opus ca Capers să fie plasat în concediu plătit în așteptarea anchetei.

Murry a fost dus la Centrul Medical al Universității din Mississippi pentru tratament și eliberat miercuri, a informat CNN. Biroul de Investigații din Mississippi a anunțat că cercetează împușcătura.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de împușcături ale poliției asupra afro-americanilor neînarmați. În aprilie, ofițerii au răspuns la un apel pentru violență domestică la casa greșită și au ucis un bărbat de 52 de ani în New Mexico.

Breonna Taylor a fost ucisă în 2020, în timpul unui raid greșit al poliției în Louisville, Kentucky.

Sursa – www.aljazeera.com