O fetita de 10 ani angajata de Google

0 97

Are doar 10 ani si a fost ofertata deja de Google sa lucreze pentru ei, dupa ce isi va termina studiile. Samaira este o fetita din SUA, care la 10 ani inspira noua generatie din pozitia de antraprenor.

Inca de pe la 6 ani, tatal ei care este inginer in IT, a inceput sa ii vorbeasca despre programare, iar domeniul acesta a atras-o pe micuta din prima clipa. Doi ani mai tarziu, a inventat un joc revolutionar.

Se numeste CoderBunnyz si combina trei dintre lucrurile care ii plac ei cel mai mult: liniile de cod, jocurile de tip board game si …iepurasii. Fetita ii invata pe copii sa programeze, in timp ce se joaca un board game care contine multe concepte despre secvente de cod, conditionari strategice, rezolvarea blocajelor si solutionarea problemelor.

Jocul copilei, a atras atentia mai multor companii, dintre care Microsoft, Intel si Goolgle, iar Samaira a ajuns copilul-minune din Silicon Valley. Apoi a inceput sa fie invitata la conferinte, iar cei de la Google i-au propus sa lucreze pentru ei, dupa ce isi va finaliza studiile. Samaira le-a spus ca se mai gandeste, pentru ca ea ar vrea sa se faca antreprenor.

„Mulţi dintre oamenii care vor să fie antreprenori spun că nu timp din cauza serviciului sau a altor activităţi. Dar, dacă vrei să faci ceva cu adevărat, atunci timpul se va dilata ca să te poţi ocupa şi de pasiunile tale”, afirmă Samaira.

Fetita tine ateliere de programare pentru elevi in scoli si biblioteci, unde ii invata pe copii regulile jocului pe care l-a invantat si de curand Samaira a lansat un al doilea joc, orientat catre programarea inteligentei artificiale.

In septembrie 2018,106 scoli din Statele Unite folosesc deja CoderBunnys ca instrument de predare, la ora de informatica.

Este la fel ca la Facebook. Facebook foloseşte recunoaşterea imaginilor ca să te întrebe dacă vrei să etichetezi pe cineva şi aşa mai departe. Pentru că este antrenat, la fel ca în nivelul anterior din joc, antrenat de multe ori să recunoască acea imagine.

Michelle Obama şi Sheryl Sandberg, directorul de operaţiuni al Facebook, sunt femeile care o inspiră pe Samaira, dar caută mereu să înveţe ceva de la cei din jur. A lansat şi o serie de interviuri pe canalul ei de Youtube, unde vorbeşte cu oameni de succes din diverse domenii, de la educaţie şi până la jurnalism. Relateaza Digi24.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata