O mască facială alimentată cu baterii, proiectată de o companie sud-coreeană

50

O companie sud-coreeană a inventat o mască facială cu baterii proiectată pentru a reduce, eventualele probleme provocate de măştile cu design convenţional, cum ar fi dificultăţile în respiraţie şi aburirea ochelarilor, potrivit Reuters.

Astfel, modelul PuriCare Wearable, lansat de LG Electronics,  este disponibil într-o singură mărime, cântăreşte cât o pereche de ochelari de schi şi este prevăzut cu două ventilatoare şi filtre de aer pentru particule, cu un randament ridicat, care purifică atât aerul inspirat, cât şi cel expirat.

La nivel mondial, în contextul în care autorităţile îndeamnă populaţia să folosească măşti faciale, pentru a preveni transmiterea coronavirusului, producătorii şi-au concentrat eforturile pentru a face ca un astfel de echipament să fie mai confortabil fără a face compromisuri în ceea ce priveşte siguranţa.

O împortantă problemă cu care se confruntă persoanele care poartă mască se numără: dificultăţi respiratorii şi aburirea ochelarilor, în momentul în care respiraţia caldă iese prin partea superioară a măştii spre regiunea ochilor.

”Respiraţia este cea mai mare preocupare atunci când vine vorba de purtarea unei măşti faciale, iar măştile de unică folosinţă au un impact uriaş asupra mediului”, a declarat pentru Reuters Choi Yoon-hee, un înalt funcţionar în cadrul echipei LG Electronics de producţie a soluţiilor pentru purificarea aerului.

În prezent această masca este însoţită de o casetă care încarcă bateria şi dezinfectează echipamentul cu ajutorul luminii ultraviolete. Masca va fi disponibilă în cel de-al patrulea trimestru  al anului, doar pe anumite pieţe. Iar LG nu a stabilit încă preţul măştii.

În contextul producătorului, masca are o autonomie a bateriei de aproape opt ore atunci când este setată pentru consum redus şi de două ore la funcţionare intensă.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata