Omul de afaceri indian Vijay Mallya, şi-a construit o casă pe acoperișul unui bloc de 33 de etaje

De Jurnalul Național Actuale Construcţii 138 citiri
4 min citire
Majoritatea dintre noi visăm, la un moment dat, la anumite lucruri materiale, și nu numai. Dar, se pare că în cazul de față, visul a devenit realitate. Astfel, ce și-a construit un miliardar pe acoperișul unui bloc de 33 de etaje?

Excentricitățile miliardarilor lumii nu se compară cu ce și-a construit un miliardar indian

Ați fi iertat dacă ați crede că „Mega Mansion” din Los Angeles a lui Jeff Bezos sau noua sa casă strălucitoare din Florida, mult râvnita „Billionaire Bunker”, sunt unele dintre cele mai spectaculoase case de miliardari din lume.

Însă, există una și mai și, construită pentru omul de afaceri indian Vijay Mallya, care ar putea să dea peste cap portofoliul lui Bezos, și care este regăsit în celebrul top al celor mai bogați miliardari de pe planetă.

Omul de afaceri indian Vijay Mallya

Construit în Bengaluru, India, așa-numitul „Sky Mansion” (Conacul din Cer) se află în vârful unui complex de apartamente de lux cu 33 de etaje, fiind o mărturie oarecum inconfortabilă a opulenței pentru care unii dintre magnații și mogulii de afaceri din India devin rapid cunoscuți.

Cu toate acestea, această locuință specială, evaluată la 20 de milioane de dolari, ar putea rămâne goală datorită afacerilor nefaste ale proprietarului său.

„Regele vremurilor bune” și acuzațiile de fraudă

Mallya, care a primit cândva porecla de invidiat „regele vremurilor bune”, câștigată ca urmare a stilului său de viață generos, este acum un fugar extrem de controversat, dar face parte dintr-o elită a celor mai bogați oameni din India, alături de Mukesh Ambani, miliardarul care a avut cea mai mare nuntă din india, cu vedete una și una.

Ce și-a construit un miliardar pe acoperișul unui bloc de 33 de etaje. Imaginile sunt fabuloase, așa ceva nu s-a mai văzut

După ce a fugit din India în 2016, pe fondul acuzațiilor de neplată a unor datorii de peste 1 miliard de dolari americani și a unor acuzații de fraudă, plecarea sa a lăsat conacul din cer, care era încă în construcție la momentul respectiv, învăluit în incertitudine.

Ca atare, soarta conacului este strâns legată de rezultatul numeroaselor bătălii juridice ale lui Mallya. În ciuda numeroaselor încercări ale guvernului indian de a-l extrăda din Marea Britanie, unde se refugiază, procesul a fost încetinit de o serie de complexități juridice.

Imaginile sunt fabuloase din conacul din cer

În luna august a anului trecut, Tom Tugendhat, pe atunci ministru britanic al securității statului, a subliniat că guvernul britanic nu intenționează să devină un refugiu pentru cei care se sustrag justiției.

În aceeași măsură, oficialul a mai spus că extrădarea lui Mallya, alături de alți fugari de profil înalt, rămâne un proces dificil și complex.

Ce și-a construit un miliardar pe acoperișul unui bloc de 33 de etaje. Imaginile sunt fabuloase, așa ceva nu s-a mai văzut

Sky Mansion este martorul tăcut

Proprietatea, care aparține magnatului Mallya, magnat al alcoolului și al produselor farmaceutice, se întinde pe o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați pe două etaje și dispune de un heliport, grădini luxuriante, o piscină infinită, precum și o punte panoramică de 360 de grade.

Construit pe o consolă mamut la peste 400 de metri înălțime, este suficient să spunem că proiectul a reprezentat o adevărată provocare inginerească pentru arhitecții implicați.

Dar, în timp ce procedurile judiciare se prelungesc, Sky Mansion este martorul tăcut al ascensiunii fulminante și al căderii controversate a unuia dintre cei mai extravaganți oameni de afaceri din India.

În condițiile în care viitorul lui Mallya este incert, iar conacul este încă incomplet, se pare că reședința va rămâne goală pentru totdeauna, sau, cel puțin, până când cineva la fel de bogat va veni să o cumpere.

Sursa – playtech.ro