Organizarea bugetului inainte de sarbatori

Sursa: Financiarul.ro.

Atmosfera de sarbatoare specifica lunii decembrie ne face si mai dornici decat de obicei sa achizitionam cat mai multe cadouri atat pentru cei dragi cat si pentru noi, precum si diverse elemente decorative pentru casa.

De aceea, este bine sa ne stabilim dinainte un buget si o lista de cumparaturi pentru a nu ajunge in situatia de a cumpara lucruri inutile si de a ramane fara bani pentru ceea ce conteaza.

Fa o lista cu lucrurile prioritare

Cadourile pentru cei dragi sunt poate cele mai importante astfel incat este indicat sa le acorzi prioritate. Pune pe lista persoanele carora vrei sa le oferi cadouri si bugetul maxim pe care esti dispus sa il aloci pentru fiecare in parte.

Astfel, vei avea cheltuielile mai ordonate si vei sti dinainte care este suma maxima de care dispui pentru cadouri. Este important insa sa nu te abati de la lista initiala deoarece apoi intregul plan va avea de suferit.

Alege sa cumperi doar lucrurile de care chiar ai nevoie

In luna decembrie toate magazinele sunt decorate astfel incat sa te convinga ca iti doresti sau ca ai nevoie de produsele expuse, fie ca este vorba despre piese vestimentare sau obiecte de decor.

Incearca totusi ca inainte sa inceapa aceasta perioada, sa te gandesti bine care sunt lucrurile de care ai cu adevarat nevoie pentru tine sau pentru casa.

In caz contrar vei ajunge sa cheltuiesti sume considerabile de bani pe lucruri inutile care par a fi ieftine insa, adunate la final, pot reprezenta o adevarata problema pentru bugetul tau.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata