Papa Francisc va recita rugăciunea Angelus în Biblioteca Palatului Apostolic, în contextul măsurilor anti-coronavirus

0 39

Anul acesta Papa Francisc nu va conduce rugăciunea tradiţională Angelus, „Îngerul Domnului”, sâmbătă, în faţa a mii de pelerini, ca în anii precedenţi, ci o va recita în interiorul Bibliotecii Palatului Apostolic de la Vatican, pe fondul măsurilor de precauţie pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, relatează DPA.

Vaticanul a mutat în interiorul Palatulului Apostolic locaţia pentru evenimentul care va avea loc sâmbătă, la ora prânzului (11:00 GMT), potrivit unui comunicat al Sfântului Scaun.

Potrivit obiceiului, liderul Bisericii Catolice urma să conducă rugăciunea „Îngerul Domnului” de la balconul în aer liber al Bazilicii Sfântul Petru, în faţa credincioşilor adunaţi în piaţă, însă, Italia se află într-o perioadă de lockdown pe durata sărbătorilor de Crăciun şi Revelion. Din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, credincioşii nu au putut să se reunească în acest an în Piaţa Sfântul Petru pentru a asista la slujbele şi evenimentele papale, care au fost mutate în interiorul Palatului Apostolic din Vatican.

 

Foto: (c) VATICAN MEDIA / EPA


 

Pe fondul măsurilor de precauţie adoptate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, papa Francisc a susţinut joi Sfânta Liturghie a Nopţii de Crăciun în bazilica Sfântul Petru, cu un număr redus de participanţi din rândul clerului şi publicului şi alte măsuri de precauţie anti-coronavirus. Slujba s-a desfăşurat cu două ore mai devreme decât în mod obişnuit, astfel încât ceremonia să se poată încheia la timp, pentru a se respecta interdicţia de circulaţie impusă în Italia începând cu ora 22:00.

Vineri, conformându-se restricţiilor adoptate în perioada actuală în Italia, papa Francisc a rostit tradiţionalul său mesaj „Urbi et Orbi” („Către oraş şi lume”) în cadrul unei alocuţiuni online, ce a fost difuzată din interiorul Palatului Apostolic din Vatican şi nu de la balconul în aer liber al Bazilicii Sfântul Petru, aşa cum se întâmpla de obicei, în faţa unei mulţimi compuse din zeci de mii de credincioşi. Papa Francisc a vorbit în mesajul său de Crăciun despre „nevoia de fraternitate” între toate ţările lumii, îndemnându-le să împartă între ele vaccinurile dezvoltate împotriva maladiei COVID-19, deoarece „zidurile naţionalismului” nu reprezintă o soluţie pentru a stopa o pandemie care nu ţine cont de graniţe. Suveranul pontif a îndemnat totodată la o fraternitate concretă, care să depăşească familia, etnia, religia, limba şi cultura. „Iar acest lucru este valabil şi pentru relaţiile dintre popoare şi naţiuni”, a adăugat el.

De altfel, toate evenimentele papale sunt transmise în direct pe internet prin streaming şi difuzate la televiziune.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x