Pe locul vechiului depou al Gării de Nord Timişoara, se va construi un aquaparc

Foto: 4vallees.ch
0 4

Primarul Nicolae Robu a anunţat, marţi, printr-o investiţie privată Timişoara va avea un aquaparc care a ajuns acum în stadiul emiterii avizului de oportunitate pentru planul urbanistic zonal (PUZ).

Într-o conferinţă de presă, primarul oraşului a explicat că deşi un asemenea obiectiv, în mod normal, nu se realizează prin bani publici, a încercat să obţină finanţare, „dar Timişoara nefiind staţiune balneo, nu a fost eligibilă pentru astfel de finanţări la momentul respectiv”.

„Am avut foarte multe alte priorităţi în oraş pentru mobilitate, construirea de noi spitale, spitalul de copii care este aproape gata, în şcoli. Ceea ce mi s-a prezentat ca intenţie investiţională, cu câţiva ani în urmă, se materializează acum. Sunt autorizat de investitor să fac public faptul că proiectul Aquaparc este în stadiul de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ”, a afirmat Nicolae Robu.

în viitorul apropiat Aquaparcul se va construi pe o suprafaţă de peste 6 hectare, în zona Gării de Nord, pe locul unor foste clădiri vechi ale depoului, care au fost demolate, menţinându-se doar câteva corpuri, ca relicve.

Astfel, viitorul obiectiv va avea nouă piscine cu diverse funcţiuni, cu valuri, cascade, piscine pentru sport, tobogane, locuri de joacă şi bazine pentru copii, piscină de sticlă, zone de relaxare spa, saună turcească, un acvariu, restaurant, magazine.

Iniţial, primarul Timişoarei Nicolae Robu dorea un aquaparc cu bani de la bugetul local, multianual, pentru că proiectul nu era fezabil pe bani europeni, iar costurile erau estimate la 10-15 milioane de euro.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x