Pentru participaţia Engie la Suez, Franţa va analiza „cu obiectivitate” orice ofertă

41

Pentru preluarea participaţiei deţinute de Engie la Suez, precum şi orice alte oferte care ar putea apărea, statul francez va analiza ”cu obiectivitate” oferta companiei Veolia, a afirmat ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, transmit Reuters şi Bloomberg.

„Veolia a făcut o propunere, ar putea exista şi altele. Ele vor fi analizate cu obiectivitate”, a declarat Bruno Le Maire la postul de radio Europe 1.

Bruno Le Maire a precizat că este esenţial ca, indiferent de tranzacţie, să fie păstrate locurile de muncă în Franţa, viitorul acţionar majoritar să fie francez şi valoarea noului acord să fie satisfăcătoare pentru stat, care deţine o participaţie la Engie.

De curând Veolia a oferit 2,9 miliarde de euro, sau 15,50 euro pe acţiune, pentru preluarea participaţiei de 29,2% pe care o deţine Engie la Suez, ca un preludiu pentru lansarea unei oferte complete de preluare.

În folosul ambelor părţi, aprobarea guvernului francez este esenţială pentru finalizarea afacerii, deoarece statul deţine 23,6% la Engie.

În acest context, preşedintele Engie, Jean-Pierre Clamadieu, a afirmat că oferta Veolia este prea scăzută. Fiind întrebat dacă oferta Veolia ar putea fi îmbunătăţită, Le Maire a declarat: ‘Orice ofertă poate fi întotdeauna îmbunătăţită’.

Din punct de vedere al companiilor şi Veolia şi Engie sunt prezente şi în ţara noastră.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner