Peste 59 de tone de deşeuri din oţel şi plastic au fost depistate la intrarea în România

119

În ultimele 24 de ore, peste 59 de tone de deşeuri din oţel, plastic şi alte materiale metalice au fost depistate în ultimele 24 de ore de poliţiştii de frontieră giurgiuveni la intrarea în România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, în automarfare conduse de doi şoferi bulgari şi un şofer român care nu au putut prezenta documente de transport transfrontalier complete.

La trecerea frontierei de la Giurgiu, „În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare, conduse de doi şoferi bulgari, în vârstă de 42, respectiv 52 de ani, şi un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din diferite materiale. Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menţionate, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat din partea reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

Astfel, În urma verificărilor efectuate, a fost constatat faptul că unul dintre automarfare transporta cantitatea de 24.360 de kilograme deşeuri din oţel, în cel de-al doilea se aflau 15.660 kilograme deşeuri din plastic, iar cel de-al treilea transporta cantitatea de 19.200 kilograme de deşeuri metalice.

Poliţia de frontieră, în cadrul cercetărilor a fost stabilit faptul că cele trei transporturi erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie diferite societăţi comerciale situate pe teritoriul României.

Pentru întreaga încărcătură transportată, şoferii celor trei automarfare au prezentat documentaţii de notificare pentru circulaţia transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

Menţionăm faptul că în ultima lună poliţiştii de frontieră giurgiuveni au mai oprit la intrarea în România alte 105 de tone de deşeuri, tip praf metalic şi pilitură de alamă, pe care doi cetăţeni români şi cinci bulgari încercau să le introducă în ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, fără documente justificative de transport transfrontalier.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata