Plantele in Feng Shui

Venite din cele mai vechi timpuri, tehnicile Feng Shui erau initial folosite in China pentru a gasi locuri potrivite pentru case ori asezari. Cu trecerea anilor, specialistii au dus aceste idei pana la nivelul de arta, iar astazi este importanta amplasarea elementelor inconjuratoare pentru a crea un mediu cu energii pozitive.

Astfel, unul din elementele care nu trebuie sa lipseasca din casa este planta ornamentala vie, deoarece florile uscate simbolizeaza in Feng Shui descompunerea si moartea. Planta vie poate fi ori in glastre, ori taiate, cu conditia sa fie sanatoase si bine ingrijite. In general, florile dau un sentiment de relaxare, liniste si incredere. Casele care nu au in ,,structura ornamentala’’ plante sau flori sunt case cu aspect rece, care produc o stare de oboseala sau angoasa.

Cu toate astea, tehnica Feng Shui spune ca nu orice planta ornamentala are proprietatea de a darui o energie benefica mediului in care este asezata. Demne de luat in seama, la capitolul ,,plante pozitive’’, ar fi:

●feriga: retine poluantii si purifica aerul; se adapteaza la mediul inconjurator si rezista perioade indelungate in spatii cu aer uscat fie cu multa lumina, fie cu lumina redusa;

●filodendronul: ,,lupta’’ si el alaturi de feriga impotriva poluarii; frunzele sale mari si lucioase trebuie sa fie neaparat puse in valoare, cu atat mai mult cu cat nu-i trebuie un mediu scaldat in lumina;

●dieffenbachia are proprietatea de a ,,incalzi’’ spatiile reci ori colturile unei camere prin contrastrul de culoare (galben-auriu si verde) pe care-l confera frunzele mari ale acestei plante; un spatiu cu lumina intensa ii va asigura stralucirea si o va face sa debordeze de energie pozitiva;

●ficusul cu frunze groase si aspect cerat, avand forma oval-rotunjita este specia de ficus recomandata de tehnica Feng Shui; se pare ca acest tip de planta ramane cea mai eficienta in purificarea aerului pentru ca reuseste sa neutralizeze cele mai multe substante poluante.

●dracaena (Dracaena sanderia) este o planta care rezista eroic si in spatii umbroase, dar si in cele foarte insorite; pentru a crea un efect special, se pun ramuri sau tulpini de dracaena in vase inalte, transparente, si se amplaseaza in apropierea intrarilor (a usilor) sau pe culoare. La nivel mental, dracaena imprima starea de liniste si de prospetime a mediului inconjurator.

Straduinta pentru a crea un decor Feng Shui reprezinta un pas important pentru un efect pozitiv asupra mintii si trupului, iar plantele ajuta la ceearea unui astfel de decor.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata