Schimba aspectul casei cu ajutorul florilor

Florile sunt extrem de importante pentru ca acestea au un dublu rol: infrumuseteaza zona in care acestea sunt puse si ne ofera oxigenul de care avem nevoie pentru a putea trai. Avand in vedere aceste doua detalii este necesar ca fiecare dintre noi sa aiba in casa sau in gradina flori, indiferent de tipul acestora. Atunci cand vorbim despre flori care pot fi tinute in casa, orhideea si azaleea sunt doua dintre cele mai apreciate si iubite flori. Cu toate ca aceste doua flori necesita o atentie mai deosebita in ceea ce priveste modul de ingrijire, din ce in ce mai multi oameni le apreciaza si le folosesc pentru decorarea casei.

Ce trebuie sa stii despre azaleea pentru a te putea bucura de aceasta floare?

Azaleea este o planta decorativa, de tip arbust, care este apreciata pentru ca este verde tot timpul anului. Aceasta infloreste in perioada mai – iunie, asta in cazul in care este ingrijita corespunzator. Florile pe care le face aceasta planta decorativa sunt de culoare alba, roz, mov sau rosu intens. Aceasta floare poate fi plantata atat intr-un ghiveci si tinuta in casa cat si in curtea casei.

Sfaturi pentru a ingriji corect azaleele

Aceasta planta decorativa necesita o atentie deosebita in modul de ingrijire. Pentru ca ingrijirea acestei plante sa fie cat mai simplu de realizat trebuie respectate urmatoarele sfaturi:

  • Aceasta planta se dezvolta si infloreste foarte frumos in cazul in care este plantata intr-un sol acid, fara calcar. Solul compus din pamant, nisip si materie organica este cel mai potrivit sol pentru aceasta planta decorativa.
  • Azaleele de interior trebuie plantate intr-un ghiveci de lut imbibat cu o solutie obtinuta din amestecul apei si otetului. Scopul acestei solutii este de a creste nivelul de aciditate al solului in care este plantata azaleea.
  • Nu trebuie expusa in bataia razelor solare. De asemenea, acest tip de planta nu iubeste frigul extrem motiv pentru care trebuie luate toate masurile necesare pentru a creste temperatura solului in care azaleea este plantata in cazul in care sunt temperaturi foarte scazute.

Informatii utile despre orhidee, una dintre cele mai iubite plante de interior

Orhideea este cu siguranta una dintre cele mai apreciate plante de interior. Acest lucru se datoreaza florilor pe care le face in momentul in care infloreste, flori care la anumite tipuri de orhidee emana un miros foarte placut, Gingasia si eleganta sunt doua dintre caracteristicile acestei plante decorative.

Sfaturi cu privire la modul in care trebuie ingrijite orhideele

Pentru ca orhideea avuta sa infloreasca cat mai frumos si sa aiba o durata de viata cat mai mare trebuie respectate urmatoarele sfaturi:

  • Orhideea trebuie tinuta intr-un mediu ferit de razele directe ale soarelui, de aerul uscat dar si de temperaturile foarte scazute.
  • Este recomandata utilizarea vaselor transparente.
  • Vasul in care este plantata orhideea trebuie sa aiba un substrat compus din coaja de copac, lemn de feriga sau pluta.
  • In cazul in care este tinuta in interiorul casei aceasta planta nu are nevoie de multa apa.

Orhideea si azaleea sunt doua plante decorative care cu siguranta ca infrumuseteaza locul in care acestea sunt amplasate, oferindu-i acestuia o doza de eleganta. Pentru a ne putea bucura o perioada cat mai lunga de timp de aceste doua plante decorative este necesar sa le ingrijim cu foarte mare atentie si sa le oferim un mediu cat mai bun.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata