Platforma Casta cumpără site-ul Magazinul de Case şi se extinde în 5 oraşe din ţară

106

Platforma imobiliară Casta, parte din grupul Neogen, preia site-ul de anunţuri imobiliare gratuite Magazinul de Case, ca parte a strategiei de dezvoltare pe plan local, informează compania printr-un comunicat remis vineri AGERPRES.

În prezent, Casta se extinde în Bucureşti şi intră în 5 noi oraşe din ţară, astfel, Cluj Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Arad, oferind o soluţie integrată pentru vânzarea unui apartament, asistată de agenţi imobiliari. În acest fel, proprietarii publică gratuit anunţurile de vânzare în platformă, iar Casta şi profesioniştii parteneri oferă sprijin pe tot parcursul procesului de vânzare.

Concret, vânzătorii de imobile postează anunţul lor în platformă, iar agenţii imobiliari confirmaţi de Casta preiau anunţul şi contactează vânzătorul atunci când găsesc un posibil cumpărător, economisind astfel timpul proprietarilor pentru vizite zilnice şi zeci de telefoane. În acelaşi timp, pentru cei care caută să cumpere un apartament, profesioniştii Casta se ocupă să selecteze şi să trimită oferte specifice fiecărei căutări în parte, se precizează în comunicat.

„Prin tot ceea ce facem, aducem împreună profesioniştii în imobiliare cu vânzătorii şi cumpărătorii de locuinţe, venind astfel în întâmpinarea nevoilor lor prin eficientizarea procesului de vânzare sau de achiziţie. Practic, oferim clienţilor Casta soluţii complete pentru vânzarea sau găsirea apartamentului ideal, inclusiv facilitarea accesului la finanţare într-un timp foarte scurt. Chiar şi în această perioadă în continuare sub influenţa efectelor pandemiei de Covid-19, serviciile pe care le oferim s-au dovedit o soluţie accesibilă şi eficientă pentru proprietarii actuali sau viitori ai unei case şi o metodă de dezvoltare pentru parteneri”, a declarat Horea Crăciun, directorul general al Casta.

Prin colaborarea Casta cu agenţii imobiliari le asigură acestora accesul la toate proprietăţile din platformă cu comision garantat, indiferent de modalitatea de achiziţie preferată de clienţii lor, şi la toate ofertele de vânzare de pe platformă, cu localizare exactă, fără duplicate şi fără alţi intermediari. Astfel, proprietarii de imobile nu doar că vor adăuga anunţuri gratuite pe platformă, ci vor fi şi ajutaţi în procesul de vânzare de către partenerii Casta.

Un număr de peste 3.000 de proprietari de apartamente din Bucureşti şi-au scos până acum la vânzare imobilul prin serviciul online InstaBuy, prin care platforma imobiliară Casta cumpără apartamente cu plata imediată. Strict tehnic, în termen de 3 zile de la solicitarea vânzătorului, în condiţiile în care anunţul este complet, Casta trimite oferta de achiziţie. Vânzarea efectivă se poate face, în condiţii normale, în 3 zile de la obţinerea acordului juridic. Până acum, pentru ofertele analizate, timpul efectiv de la ofertare până la încasarea preţului de către client a fost de 10 zile.

Platforma Casta oferă proprietarilor de imobile o gamă completă de servicii, de la vânzarea instant sau promovarea anunţurilor de vânzare prin serviciul InstaBuy şi până la găsirea şi cumpărarea de apartamente pentru clienţi, precum şi soluţii pentru cumpărători, printre care brokeraj de credite şi asistenţă la găsirea celei mai bune soluţii de finanţare pentru finalizarea achiziţiei casei lor.

Aşadar, Casta face parte din grupul Neogen, controlat de omul de afaceri Călin Fusu, care a investit în câteva dintre cele mai de succes platforme din România, printre care şi BestJobs sau Vivre.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata