Podul din Baltimore s-a prăbuşit, după ce a fost lovit de o navă cargo

De Jurnalul Național Actuale Construcţii 120 citiri
4 min citire
În ziua de marţi 26 martie 2024, podul din Baltimore s-a prăbuşit! Din informaţiile presei de peste ocean, un pod important din Baltimore, în statul american Maryland, s-a rupt și s-a prăbușit după ce un portcontainer a intrat în coliziune cu acesta, trimițând mai multe vehicule în apă.

Podul din Baltimore s-a prăbuşit

Pompierii din Baltimore au anunțat că sunt în căutarea a cel puțin șapte persoane despre care se crede că se află în apă, după ce s-a raportat că o navă de mari dimensiuni s-ar fi izbit de podul Francis Scott Key.

O înregistrare video postată pe X părea să arate cum nava lovește unul dintre suporturile centrale ale podului, făcând ca o mare parte din podul de 2,6 km să cedeze, în timp ce mai multe vehicule au căzut în râul Patapsco de dedesubt. Nava părea să ia foc în timp ce o parte a podului părea să se prăbușească peste ea, trimițând în aer coloane de fum gros și negru.

Astfel, „Toate benzile sunt închise în ambele direcții pentru un incident pe I-695 Key Bridge.

Traficul este deviat. I-695 Key Bridge se prăbușește din cauza unei lovituri de navă. Scena este activă”, a postat Autoritatea de Transport din Maryland pe X.

 „Eveniment cu victime în masă în curs de dezvoltare”

Apelurile la 911 au fost primite în jurul orei 1.30, anunțând că o navă care se deplasa dinspre Baltimore a lovit o coloană de pe pod, provocând prăbușirea acestuia, a declarat Kevin Cartwright, directorul de comunicare al departamentului de pompieri din Baltimore. Mai multe vehicule se aflau pe pod în acel moment, inclusiv unul de mărimea unui tractor cu remorcă.

Podul din Baltimore s-a prăbuşit, după ce a fost lovit de o navă cargo. Zeci de oameni sunt căutaţi în apa îngheţată. Video

În declaraţiile sale, ”În acest moment ne concentrăm asupra încercării de a salva și recupera aceste persoane”, adăugând că este prea devreme pentru a ști câte persoane au fost afectate, dar a descris prăbușirea ca fiind un ”eveniment cu victime în masă în curs de dezvoltare”.

În plus, Cartwright a spus că se pare că existau unele încărcături care păreau să atârne de pod, creând condiții nesigure și instabile care au complicat operațiunea de salvare, fiind „o urgență gravă”.

Podul din Baltimore s-a prăbuşit lovit de un cargobot sub pavilion Singapore

Matthew West, subofițer de primă clasă pentru paza de coastă din Baltimore, a declarat pentru New York Times că paza de coastă a primit un raport de impact la ora 1.27 ET. West a declarat că Dali, un cargobot de 290 de metri sub pavilion Singapore, a lovit podul, care face parte din Interstate 695.

Dali plecase din Baltimore la ora 1.00 dimineața și se îndrepta spre capitala Sri Lanka, Colombo, potrivit platformei de date maritime MarineTraffic. Synergy Marine Group, administratorul navei Dali, a confirmat că nava a intrat în coliziune cu unul dintre pilonii podului.

Acesta a precizat că toți membrii echipajului, inclusiv cei doi piloți, au fost găsiți și că nu au fost raportate răniți.

Primarul orașului Baltimore, Brandon M Scott, și directorul executiv al comitatului, Johnny Olszewski Jr, au declarat că personalul de urgență se află la fața locului și că eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare, după ce podul s-a prăbușit.

Aşadar, construit în anul 1977, podul traversează râul Patapsco, o arteră vitală care, împreună cu portul Baltimore, este un nod pentru transportul maritim pe coasta de est a SUA. El poartă numele autorului imnului național american, The Star-Spangled Banner.

Sursa – playtech.ro