Poliţiştii au aplicat aproape 24.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 9 milioane de lei

De Jurnalul Național Actuale Auto 147 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de Crăciun, Poliția Română a acţionat în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranță publică.

În perioada 22 – 26 decembrie 2023, polițiștii au intervenit la peste 16.500 de evenimente, dintre care 14.445 au fost sesizate prin 112.

Astfel, au fost sesizate peste 4.500 de infracțiuni, dintre care 2.229 contra persoanei, 1.192 contra patrimoniului și 621 de infracțiuni la regimul siguranței rutiere.

De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 737 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, fiind depistate 75 de persoane urmărite, dintre care 69 la nivel național și 6 la nivel internațional.

În contextul financiar, polițiștii au aplicat 23.895 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 9.300.000 de lei.

În plus, ca măsuri complementare, au fost reținute 2.081 de permise de conducere, dintre care 57 ca urmare a consumului de droguri sau alte substanțe interzise și retrase 1.020 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, zilnic, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile naționale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

De asemenea, au fost monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1 şi A3 şi sectoarele dinspre punctele de trecere a frontierei.

În urma acțiunilor din teren, în perioada Crăciunului, față de cele de anul trecut, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu aproximativ 55%, al persoanelor decedate în accidente rutiere cu 53%, iar al persoanelor rănite grav cu 58%.

De asemenea, numărul infracțiunilor grave, comise cu violență, a scăzut față de anul precedent cu 20%, aceste sărbători fiind cele mai liniștite din ultimii ani.

În acest sens, polițiștii vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotarea Poliției Române, pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În recomandările poliţiei, „Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

În plus, respectarea indicațiilor polițiștilor și celorlalți reprezentanți ai autorităților nu este opțională și contribuie la siguranța tuturor.

Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Sursa – www.antena3.ro