Preşedintele Exim Bank USA efectuează marţi o vizită la centrala nucleară de la Cernavodă

231

Kimberly Reed preşedintele Exim Bank USA, soseşte luni în România şi va efectua, marţi, o vizită la centrala nucleară de la Cernavodă, a anunţat, vineri, ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook.

„Excelenţa Sa Ambsadorul SUA în România Adrian Zuckerman, prezent în vizită de lucru în judeţul Mehedinţi, a anunţat o veste bună pentru România. Kimberly Reed, Preşedinte al EXIM Bank, soseşte luni în România. Vom avea o serie de întâlniri de lucru pentru a discuta pe marginea proiectelor de investiţii pe care le vom face în ţara noastră în domeniul energiei şi infrastructurii. De asemenea, vom face marţi o vizită la centrala de la Cernavodă”, a susţinut Popescu.

Ambasadorul a subliniat faptul că relaţia dintre SUA şi România este una foarte bună şi prin viitoarele colaborări ţara noastră va beneficia de ajutor financiar pe proiecte importante de infrastructură.

„De asemenea, Excelenţa Sa a spus că România are un potenţial economic uriaş, este un loc foarte bun pentru investitori, nu doar pentru cei din SUA, ci din toată lumea. Dar a atras atenţia că există unele legi care trebuie schimbate, pentru a ajuta la dezvoltarea economică. Îmi doresc ca parteneriatul economic România – SUA să ajungă din urmă şi chiar să întreacă parteneriatul militar, care este un exemplu de cooperare româno – american”, a mai scris ministrul.

În contextul politico-economic dintre cei doi parteneri, în data de 9 octombrie 2020, s-a parafat la Washington DC Acordul Interguvernamental extins între Romania şi Statele Unite ale Americii care permite cooperarea în domenii de importanţă pentru România şi domeniul nuclear civil, cu precădere proiectul Unităţilor 3 şi 4 şi retehnologizarea Unităţii 1.

Tot pe 9 octombrie din acest an, în cadrul aceluiaşi acord, a fost semnat şi un Memorandum de Înţelegere cu Exim US, Memorandum prin care SUA îşi manifesta interesul de a sprijini şi financiar dezvoltarea proiectelor din domeniul energetic nuclear românesc.

Aşadar, vizita şefului Exim Bank USA la Cernavodă are drept scop iniţierea implementării acestor acorduri în timp util pentru realizarea proiectelor nucleare strategice ale Romaniei, potrivit Nuclearelectrica.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata