Primăvara nu vine pe 1 martie în acest an!

De Jurnalul Național Actuale Meteo 113 citiri
6 min citire
 

Vremea ne pregătește noi surprize, primăvara nu vine pe 1 martie 2024. În acest sens, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Prognoza meteo până pe 3 martie 2024

Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment cu privire la evoluția vremii în următoarele două săptămâni, până pe 3 martie 2024.

Specialiștii de la ANM anunță o creștere a temperaturilor, în prima săptămână de prognoză, însă primăvara va debuta cu valori mai mici.

Cum va fi vremea în Banat

Din informaţiile meteorologilor, în primele zile ale intervalului analizat, media temperaturilor maxime se va situa între 10 și 12 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade. Între 23 și 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15…17 grade și a minimelor de 4…7 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în general în scădere, iar temperaturile vor reveni la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului de prognoză.

Cum va fi vremea în Crișana

Astfel, „În primele patru zile media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade. Între 23 și 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15…17 grade și a minimelor de 5…8 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în scădere, iar în medie maximele termice vor fi de 10…13 grade, iar minimele de 1…4 gade.

Temporar va ploua aproape în fiecare zi, slab în prima săptămână, apoi vor fi și perioade în care ploile vor fi moderate cantitativ”, a anunțat ANM.

Cum va fi vremea în Transilvania

Finalul lunii februarie va aduce în termometre valori cuprinse între 13 și 16 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile medii se vor încadra între 9 și 12 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa aproape de pragul de îngheț.

 

Cum va fi vremea în Maramureș

„În primele patru zile media temperaturilor maxime se va situa între 7 și 10 grade, iar a minimelor între 0 și 3 grade. Între 23 și 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 13…17 grade și a minimelor de 3…6 grade. În zilele care vor urma, vremea se va răci, iar în medie, maximele termice vor scădea până spre 10 grade, iar minimele spre 1 grad.

Temporar va ploua aproape în fiecare zi. În special în cea de a doua săptămână vor fi și intervale cu ploi moderate cantitativ.”

Cum va fi vremea în Moldova

Prima săptămână a prognozei emise de ANM va fi caracterizată de temperaturi în creștere, de la maxime de 6 grade până la 17 grade Celsius. În cea de a doua săptămână se va răcori, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 10 și 13 grade maximele și între 1 și 4 grade minimele.

Cum va fi vremea în Dobrogea

„Tendința vremii, în prima săptămână, va fi de încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade și a minimelor de 2 gade, în prima zi, până la 15…16 grade maximele și 6…8 grade minimele în ultimele. În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea ușor și treptat, astfel că vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 9 și 13 grade cele maxime și între 4 și 6 grade cele minime.

Până în data de 26 februarie probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va crește, ploi fiind posibile aproape zilnic.”

Cum va fi vremea în Muntenia

„În prima săptămână vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 8 grade și a minimelor de 1 grad în prima zi, până la 18…19 grade maximele și 4…6 grade minimele în ultimele. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 12 și 16 grade maximele și între 2 și 4 grade minimele.

Până în data de 25 februarie, izolat va ploua slab, apoi frecvența și aria pe care vor apărea ploile va crește.”

 

Cum va fi vremea în Oltenia

Din datele transmise de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie, până la „începutul celei de a doua săptămâni, trendul general al vremii va fi de
încălzire, de la o medie a maximelor termice, în prima zi, de 8 grade și a minimelor de 1…2 grade, până la 15…17 grade în cazul maximelor și până la 4…6 grade a minimelor, la final. Din 27 februarie valorile termice vor fi în scădere, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge să se situeze în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 2…3 grade”.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,