Producătorii auto sunt cei mai afectaţi de condiţiile meteo nefavorabile din SUA

70

Producătorul auto Ford închide uzina din Kansas, Missouri, unde este produs cel mai bine vândut model, camioneta F-150, din cauza lipsei gazelor naturale provocată de vremea neobişnuit de rece cu care se confruntă cea mai mare parte a Statelor Unite, transmit CNN şi Bloomberg.

Marţi, peste 4 milioane de persoane au rămas fără curent electric în Texas, după ce un val de frig a forţat operatorul de reţea electrică al acestui stat american să impună întreruperi prin rotaţie ale electricităţii din cauza cererii mai mari de energie.

„Pentru a ne asigura că minimizăm folosirea gazelor naturale, care sunt esenţiale pentru a încălzi locuinţele oamenilor, am decis să oprim operaţiunile timp de o săptămână, din 13 februarie, şi ne aşteptăm să revenim la normal din 22 februarie”, se arată în comunicatul Ford.

Din cauta aceasta, preţurile gazelor naturale şi petrolului au crescut semnificativ, după ce vremea severă a întrerupt operaţiunilor normale din Bazinul Permian din Texas.

Producătorul auto american General Motors a confirmat că marţi a renunţat la un schimb la patru fabrici din Tennessee, Indiana, Kentucky şi Texas, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Dar si compania Stellantis (fostul Fiat Chrysler) a închis tot din cauza vremii fabrica din Ohio, în timp ce grupul nipon Toyota a renunţat la un schimb la unităţile sale din Kentucky, Indiana, Mississippi, Texas şi Virginia de Vest, iar Nissan a anulat activitatea uzinelor din Tennessee şi Mississippi.

Compania Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner